Tayland’da 4 İranlı İçin Tutuklama Kararı Çıkarıldı

Tayland mahkemesi, ülkedeki patlamalarla ilgili suçlanan 4 İranlı hakkında tutuklama kararı çıkardı.

Polis ise şüphelilerin güvenlik kameraları tarafından çekilen görüntülerini yayınladı. Şüphelilerin evinden patlayıcı düzenekler bulunmuştu.

Tayland güvenlik güçleri, tutuklama kararı çıkan 4 İranlıdan ikisini artık gözaltında tutuyor. Gözaltındaki İranlılardan Said Muradi 'nin (28), önceki gün bombanın patlaması sonucu ayakları kopmuştu. Diğer İran vatandaşı Muhammed Hazai (42) ise Malezya 'ya gitmek isterken havaalanında tutuklanmıştı.

Üçüncü bir İranlı ise Malezya güvenlik güçleri tarafından dün Kuala Lumpur 'da tutuklanmıştı. Mesut Sedagatzade isimli kişinin Tayland 'da getirileceği belirliyor.

Dördüncüsü İranlı kadın Ruhani Leyla ise halen serbest. Leyla 'nın salı günü ilk bombanın patladığı evi kiralamakta yardımcı olduğu ifade ediliyor. Evdeki bombanın kaza ile patladığı düşünülüyor.

Tayland polisi olay ile ilgili soruşturmaya devam ederken, şüphelilerin güvenlik kameraları tarafından çekilen görüntülerini yayınladı.

Tayland 'ın başkenti Bangkok 'un en işlek bölgesinde önceki gün 3 patlama yaşanmıştı. Birinci patlama İranlılar tarafında kiralanan bir evde yaşanırken, ikinci patlama ise bir el bombasının taksiye atılması ile meydana geldi. Üçüncü patlama bir İran vatandaşının elinde patladı. Patlama sonucu saldırganın ayakları kopmuştu. Olaylarda 4 sivil yaralanmıştı.