Bakanlar, Ankara'daki Dadaş Günleri'ne Çıkarma Yaptı

'1.Erzurum Günleri', Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın kurdeleyi kesmesi ile başladı. 1. Erzurum Günleri'nde kabinenin bir çok ismi bir araya geldi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum yöresine ait yerel ürünlerin sergilendiği günde, hemşehrilerinin kurduğu stantları tek tek gezdi, sohbet etti, yöresel ürünlerin tadına baktı, dertlerini dinledi.

Bakanlar, Ankara'daki Dadaş Günleri'ne Çıkarma Yaptı
Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ve Ankara'da yaşayan birçok Erzurumlu katıldı.

Erzurum için düzenlenen günde, sanatçılar yöresel türkülerini seslendirdi, folklor ekibi Erzurum'un yöresel oyunlarını sergiledi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, mikrofonu eline aldı, sahneye çıktı. 'Sarı Gelin' türküsü söyledi. Türkünün ardından konuşma yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'un Ankara'da tanıtılması için daha fazla çaba sarf edeceklerini belirtti, Erzurum'da gerçekleştirilen kış sporlarıyla da yörenin dünyaya sunulduğunu dikkat çekti. Bakan Akdağ, 'Erzurum'un kalkınması, Doğu Anadolu Bölgesi'nin kalkınması anlamına gelir. ' diye konuştu.