Yozgat Da Bölgesel Asgari Ücret Kapsamına Alınmalı

Yozgatlı esnaflar Türkiye'nin belli illerini kapsayan, teşvik paketi kapsamında bölgesel asgari ücret uygulamasına Yozgat'ın da dahil edilmesi için harekete geçti.

Yozgat Da Bölgesel Asgari Ücret Kapsamına Alınmalı
Yozgat'ta giyim sektörü üzerine yıllardır faaliyetini sürdüren Yozgat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Gürses, hükümetin başlatmış olduğu ve Doğu ve Güneydoğu illerini kapsayan bölgesel asgari ücret uygulamasına Yozgat'ın da dahil edilmesi gerektiğini belirterek, 'Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın 2005 yılında Ankara Sanayi Odası Başkanlığı (ASO) döneminde bu bölgesel asgari ücret uygulamasının ekonomiye faydalı olacağı yönünde açıklamaları olmuştu. O dönemde yapılan bölgesel asgari ücret kapsamına Yozgat ve Sayın Bakanımız Zafer Çağlayan'ın memleketi Muş da dahil edilmişti. Şimdi Sayın Bakan'ın hazırladığı ve çok yakında Meclis'e getirilecek olan bölgesel asgari ücret kapsamına ilimiz Yozgat'ın da dahil edilmesini istiyoruz. ' dedi.

Yozgat'ın ekonomik anlamda doğu illerinden daha fazla bir gelişmeye sahip olmadığını vurgulayan Gürses 'Çok yakında Meclis'ten geceçek olan bu bölgesel asgari ücret kapsamına ilimizin de alınmasını istiyoruz. Bu konuda başta hemşerimiz TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ ve Milletvekillerimiz Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer ve Sadir Durmaz'ı bu konuyla yakından ilgilenmeye davet ediyoruz. ' ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA