Kck Operasyonu Talimat Taşıyanlara Yönelik Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın koordinasyonunda 5 il merkezli olarak yürütülen soruşturma kapsamında PKK/KCK terör örgütüne yönelik operasyonda şu ana kadar gözaltına alınan şüpheli sayısının 113 olduğu öğrenildi.

Bu sayınının 160 'ı bulması beklenirken, İstanbul 'da gözaltına alınan şüpheli sayısının 46 olduğu belirtildi. 15 Şubat öncesi alarma geçen İstanbul polisinin yaptığı operasyonda eylem hazırlığında olan 4 kişinin silahlarıyla birlikte yakalandığı ortaya çıktı. Operasyonda
eylem talimatlarının iletiminde kullanılan kişilerin hedef alındığı ifade edildi.

Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda bu sabah erken saatlerden itibaren yapılan ev ve iş yeri aramalarının ardından 30 ilde 300 ayrı adreste 113 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Operasyonun kırsaldan alınan eylem talimatlarının merkez birimlere ulaştırılmasını sağlayan kişilere dönük yapıldığı kaydedildi. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda Van 'da bir kalaşnikof tüfek, Erzurum, İstanbul ve İzmir 'de birer tabanca ele geçirildi.
İstanbul, Adana, İzmir, Diyarbakır ve Van illerinde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan kişilerin bu illerdeki polis birimleri tarafından işlemlerinin takip edileceği belirtildi. Operasyonlar kapsamında bazı kişilerin firari olarak arandıkları, bazı kişilerin de yurt dışında bulundukları belirtildi. Operasyonun Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar 'ın talimatıyla yürütüldüğü öğrenildi.

15 ŞUBAT ÖNCESİ 4 KİŞİ SİLAHLARIYLA YAKALANDI

Öte yandan İstanbul polisinin, terör örgütü elebaşısının Türkiye 'ye getirilişinin yıl dönümü öncesinde silahlı eylem hazırlığında bulunan 4 kişiyi Fatih ve Sultangazi 'de gözaltına aldıkları belirtildi. Yakalanan 4 şüpheli ile birlikte 'ondörtlü' olarak tabir edilen 4 tabanca ele geçirildiği ve bu kişilerin polise karşı silahlı eylem hazırlığında bulunduğu iddia edildi.