İsrail Heyeti Van'da Yaptırdığı Konutları İnceledi

İsrail Savunma Bakanlığı Doğal Afet Sorumlusu Davit Chev, beraberindeki heyetle birlikte Van'daki depremzede öğrencilerin barınması için gönderilen ve ilk etabı tamamlanan çelik galvanizli malzeme ile yapılan prefabrik konutlarda incelemelerde bulundu.

İsrail Heyeti Van'da Yaptırdığı Konutları İnceledi
Sabah saatlerinde beraberindeki heyetle Van'a gelen Davit Vhev, Van Vali Vekili Mehmet Yüzer ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kazankaya ile birlikte kampus alanına yapılan prefabrik konutlarda incelemelerdebulundu.

Van'da meydana gelen depremlerin ardından İsrail tarafından depremzede öğrencilerin barınması için gönderilen ve ilk etabı tamamlanan çelik galvanizli malzeme ile yapılan prefabrik konutlarda incelemelerde bulunan heyet, devam eden ikinci etap alanınıda gezdi. Toplam 640 öğrencinin barınacağı 30'ar metrekare genişliğindeki çelik galvanizli malzeme ile yapılan ve Yurt-Kur Van Bölge Müdürlüğü'ne hibe edilen 80 prefabrik yurt alanındaki incelemelerinin ardından bir açıklama yapan Davit Chev, her birinde 12 kişinin kalabileceği 80 prefabrik konut yaptıklarını söyledi. Bunun ne siyasilerin ne de devletin yardımı olmadığını halktan halka yapılan bir yardım olduğunu ifade eden Chev, 'Ben bütün dünyada insani yardım için görev yaptım. Burası benim en sevdiğim yer.İsrail halkı olarak Türk halkını çok seviyoruz. Ben de şahsım olarak buraya tekrar gelip gezeceğim. Çünkü, burayı çok seviyorum ' dedi. Vali Vekili Yüzer ve Rektör Vekili Kazankaya da yapılan yardımdan dolayı İsrailli yetkililere teşekkür etti.
Kaynak: İHA