“Her Taşın Altında ‘The Cemaat’ Mi Var ?” Okurlarıyla Buluşuyor

Son yılların en çok konuşulan meselelerinden biri olan cemaat olgusunu, “Her Taşın Altında ‘The Cemaat’ Mi Var ?” sorusuyla anlatan Nazlı Ilıcak, NT Mağazalarının düzenlediği konferans ve imza günüyle okurlarla buluşuyor.

Eğitim ve kültür mağazaları zinciri NT Mağazaları okurlarını yazarlarla buluşturmaya devam ediyor. 15 Şubat 2012 Çarşamba günü saat 19.30'da WOW Hotels – Conventions Center ' da düzenlenecek olan “Her Taşın Altında ' The Cemaat ' Mi Var ?” konulu konferans ve imza gününde Gazeteci Yazar Nazlı Ilıcak okurlarıyla buluşacak.

“Her Taşın Altında ' The Cemaat ' Mi Var?” adlı çalışmasında Ergenekon davası yanı sıra 1994 yılından beri seslendirilen cemaatin devlet içinde örgütlendiği iddialarını inceleyen, Nedim Şener ve Ahmet Şık ile Fethullah Gülen ' in karşı karşıya geldiği noktadan başlayarak her dönemde Gülen ' in aynı suçlamaların hedefi haline geldiğini anlatan, Hrant Dink Cinayeti, Hanefi Avcı ve Ali Fuat Yılmazer suçlamalarına dikkat çeken Nazlı Ilıcak kitabını yazarken olayları bir gazeteci ve gözlemci olarak değerlendiriyor.

Nazlı Ilıcak kitabı hakkında “Nedim Şener, Ahmet Şık ve Hanefi Avcı bir kitap yazdıkları için mi tutuklandılar? Yoksa bir örgüt adına sipariş edilen kitabı yazdıkları için mi? Herkes farklı düşünüyor. Toplum ayrılmış durumda, Ben olayları, savcının iddianamesinden yola çıkarak anlattım; savcının örgüt ile şahıslar arasında ilişki gördüğü için, onlar hakkında dava açtığını belirttim. Bununla beraber merkez gibi gösterilen Odatv ' nin aklanma ihtimali olduğunu da söylemek isterim. Çünkü bir geçiş dönemindeyiz; hiçbir şey durağan değil. Kitabımda yaşadığınız hareketli günlerin bir kesitini bulacaksınız. Her an değişmesi muhtemel hadiseleri kendine göre yorumladım ve pozisyon almaktan çekindim. Yazdıklarım, kesin hüküm değil, sadece kanaatimdir.” şeklinde değerlendirmelerde bulunuyor.

NT Mağazaları düzenlediği konferans ve imza günüyle, okurlarını yazarla buluşturup kitap hakkında daha fazla bilgi almalarını ve kitaplarını Nazlı Ilıcak ' a imzalatmalarını sağlıyor.