Yaralı Köpek İçin Ambulans Aldı, Belediye Teslim Edemedi

Adana'da gazeteci Fatoş Tekbaş, "Kaybolan canlar" isimli kitabının geliriyle aldığı minibüsü, trafik kazası sonucu yaralanan hayvanların faydalanması için belediyeye bağışlamak istedi.

Yaralı Köpek İçin Ambulans Aldı, Belediye Teslim Edemedi
Ancak belediyeden aracı almak için hiçbir yetkilinin gelmediğini belirten Tekbaş duruma tepki gösterdi.

Yerel Doruk Gazetesi'nin sahibi Fatoş Tekbaş, kazalarda yaralanan hayvanlara el uzatacak aracı almanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Tekbaş, bir ressam arkadaşının kapak tasarımını yaptığı kendisinin de içeriğini hazırladığı ' Kaybolan canlar ' isimli kitabın satışıyla bu amacına ulaştığını ve bir minibüs alarak ambulansa çevirdiğini kaydetti. Hayvan ambulansı ile trafik ve benzeri kazalarda yaralanan hayvanların en yakındaki veteriner hekime naklinin amaçlandığını belirten Tekbaş, ' Ne üzücüdür ki belediyeden hiçbir yetkili ambulansı almaya gelmemiştir. Ne diyeceğimi bilmiyorum. ' diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Bu arada Duygu Sönmez'in hayvanları anlatan resim sergisi Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ tarafından açıldı. Karadağ, minibüs alarak hayvanlara tahsis eden gazeteci Tekbaş'ı duyarlılığından dolayı tebrik etti.