Küçük Gökdeniz, Otomobilin İçinde Yanarak Can Verdi

İzmir'in Bayraklı ilçesinde dün akşam 19. 00 sıralarında boş arsada park halinde duran otomobilde çıkan yangının ardından arka koltukta cesedi bulunan çocuk cesedinin 10 yaşındaki Gökdeniz Kartal'a ait olduğu belirlendi.

Küçük Gökdeniz, Otomobilin İçinde Yanarak Can Verdi
Anne Şenay Kartal, oğlunu kıyafetlerinden teşhis ettiğini söyledi. İlkokul ikinci sınıf öğrencisi olan Gökdeniz'in cenazesi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırılırken polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Gümüşpala Mahallesi 6062 sokaktaki boş arsada park halinde duran, emekli Abdurrahman Yücel'e (63) ait 35 AR 5190 plakalı otomobilde, saat 19.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler bütün aracı sararken yangını gören mahalle sakinleri, polise ve itfaiye haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu yanan araç söndürüldü. İtfaiye ekiplerinin araç içinde yaptığı incelemede, arka koltukta çocuk cesediyle karşılaştı. Araçtan çocuk cesedi çıkması üzerine İzmir Emniyeti olay yeri inceleme ekipleri, otomobil içinde ve çevresinde geniş çaplı inceleme yaptı. Arsadaki araç yangınında bir çocuk cesedinin bulunduğunu öğrendikten sonra çalışmaları izleyen Mehmet Kartal ve eşi Şenay Kartal, cesedin kendi çocuklarına ait olduğunu olaydan yaklaşık 2 saat sonra gittikleri karakolda öğrendi.

ANNESİ KIYAFETLERİNDEN TEŞHİS ETTİ

Altınçubuk İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Gökdeniz'in acılı annesi Şenay Kartal, parka giden oğlundan uzun süre haber alamadıkları için endişelendiklerini, araçta çocuk cesedinin olduğunu öğrendiklerini söyledi. Oğlu okuldan geldikten sonra sofra kurarak beraber yemek yediklerini anlatan anne Şenay Kartal, ' Ben çamaşır makinesinden çamaşırları çıkardım, serdim. Oğlum elma aldı, güldü, aşağı indi. Oğlum nereye gidiyorsun diye sordum, 'Biraz spor izleyeceğim' dedi. Ben de kızlara banyo yaptırdım. Elinde de şeker vardı, 'Anne ben geleceğim, banyo yapacağım' dedi. İki dakika geçmedi, küçük kızım muttafa girdiğinde, 'Anne yaşlı dedenin evi yandı' dedi. Ben de perdeyi kaldırdım baktım araba yanıyor. Komşular söndüremedi, itfaiye çağırdı. Ben de parka gideyim oğlumu çağırayım dedim. İkinci üçüncü parka gittim yok. Markete gidip kendine birşeyler aldığını düşündüm, orada da yok. 'Sır oldu gitti' dedim. Sonra polis 'içerisinde ceset var' dedi. Ben cesedi görmedim, polisler çıkardı. Üzerinde kot çeket, kıt pantolon vardı. Elimle giydirdiğim kırmızı kazak vardı. Gittim elbiseleri gösterdiler, oğlumun kıyafetleri. ' diye konuştu. Yanan aracın yıllardır aynı yerde durduğunu ancak çocuklarını içine girip çıktıklarını hiç görmediğini kaydeden 4'ü kız 6 çocuk annesi Kartal, ' Komşularının çocukları da kapılarını açıp kapatmadı. ' şeklinde konuştu. Bayraklı Belediyesi'nde temizlik görevlisi olarak çalışan baba Mehmet Kartal, oğlunun okuldan geldikten sonra, 'parka gidiyorum' diyerek sokağa çıktığını, bir daha kendisinden haber alamadıklarını belirtti. Yanan araçta bulunan cesedin kendi çocukları olduğunu oğlunun kıyafetlerini görünce anladıklarını ifade etti. Arabasını 15-20 gündür hiç kullanmadığını söyleyen araç sahibi Abdurrahman Yücel ise, ' Evde oturuyordum komşularım araba yanıyor diye seslendi. İtfaiye ekipleri söndürünce araçtan ceset çıktı. ' dedi.

KESİN ÖLÜM SEBEBİ OTOPSİ SONUCUNDA BELİRLENECEK

Yanarak can veren küçük Gökdeniz'in cesedi, kesin ölüm sebebinin belirlenebilmesi için savcılık talimatıyla otopsi için İzmir Adlı Tıp Kurumu'na kaldırıldı. İtfaiye ekipleri yangının eski model aracın içinden başladığının tespit edildiğini ancak yangının kesin çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini kaydetti.