Tirebolu’nun Köyü Espiye Belediyesi’ne Bağlanmak İçin Referanduma Gidecek

Giresun’un Tirebolu ilçesi mücavir alanı sınırları içinde kalan Düzköy Köyü, Espiye Belediyesi’ne bağlanmak için referanduma gidiyor.

Tirebolu’nun Köyü Espiye Belediyesi’ne Bağlanmak İçin Referanduma Gidecek
Tirebolu Düzköy Köyü ' nde 19 Şubat tarihinde yapılacak referandum öncesi Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere, beraberinde Espiye AK Parti ilçe Başkanı Ali Kemal Akkaya, İl Genel Meclis Üyeleri Hayrettin Öztürk, Mehmet Dursun, Kubilay Elevli, Belediye Meclisi üyeleri Rasim Kırca, Yeter Bahadır ve Ayşe Beşirli ile birlikte köy halkıyla bir araya geldi.Referandum öncesi yapılan toplantıda halkın sorunlarını dinleyerek talepleri hakkında bilgi alan Belediye Başkanı Erol Karadere, referandum sürecini zedelemek isteyenlerin olduğunu ileri sürdü. Karadere “Bazı insanlar tarafından aslı astarı olmayan dedikodular çıkarılarak referandum süreci zedelenmektedir. Sorunlarınızın referandum sürecinden önce hiçbir şekilde üzerinde durulmayıp, bu süreçte bütün sorunları halletme çabaları olanları Düzköy halkı olarak daha içten samimiyetle değerlendireceğinizi biliyoruz. Yol, su, alt yapı yapmak zaten belediye olarak asli görevimizdir. Referandum sonucunda Espiye ilçesine geçerseniz 6 ay gibi kısa bir süreçte Düzköyü ve çevresini tamamen değiştireceğiz. Bu zamana kadar yapılmayan hizmeti biz Espiye Belediyesi olarak yapmaya kararlıyız ' ' dedi.

Köy halkının Espiye Belediyesi ' nden daha fazla hizmet alabileceklerini belirten Başkan Karadere “Bir yerleşim biriminin belediyeden yatırım alabilmesi için yakın belediyeye geçmesi gerekir. Düzköy Köyü bize çok yakın. Adabük Mahallemiz ' in yanına bitişik. Bu nedenle bu güne kadar bir çok ihtiyacını bizden almaktadır. Espiye'ye geçerse daha kaliteli ve etkin hizmet alacağına inanıyoruz. Yatırım ve hizmet almak istiyorsanız köy halkı olarak, 19 Şubat 2012 günü referandumda müspet bir karar almanız gerekiyor. Tabi sonuç ne olursa olsun sandıktan hangi karar çıkarsa çıksın biz milletimizin verdiği karara saygı duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA