Karaalioğlu: Mit Olayı İle Türkiye Siyasi ve Hukuksal Skandalla Karşı Karşıya

Star Medya Grubu’nun ‘Türkiye Buluşmaları’ kapsamında Bursa’da düzenlediği ‘Küresel Krizin Etkileri, Dış Politika ve Türkiye’ paneli gerçekleştirildi.

Karaalioğlu: Mit Olayı İle Türkiye Siyasi ve Hukuksal Skandalla Karşı Karşıya
Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonunda düzenlenen panele konuşmacı olarak Özdilek Alışveriş ve Tekstil Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu, Star Gazetesi Yayın Koordinatörü Mehmet Ocaktan ve Star Gazetesi'nden Cemil Ertem katıldı. Programa Star Medya Grubu Başkanı Tevhit Karakaya ' nın yanı sıra, Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez de bulundu.


Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu, panelin açılışında yaptığı konuşmada MİT mensuplarının ifadeye çağrılmasının Ergenekon davasından sonra Türkiye ' de yaşanan en önemli olay olduğunu söyledi. Bugün gündemde olan MİT meselesinin Türkiye ' de sorunların sertleşme yöntemi ile giderilme yönteminin bir başka yönü olduğunu belirten Mustafa Karaalioğlu, “Türkiye bugün sorunlarda alışılagelmiş bir durum olarak bir gerilim ve çatışma halinde yakalanmıştır. Türkiye tutuklamaya, gözaltına, davaya şahit oldu. Ama bu nitelikte aynı zamanda bir tarafında iktidarın ve devlet politikalarının bulunduğu, Kürt meselesinde tepeden tırnağa devlet politikasının sorgulandığı ve devlet politikası zincirinin ifadeye çağrıldığı bir başka vakıa yaşanmamıştır. Bu açıdan bütün diğer olaylardan anlamlı bir şekilde ayrılır.” dedi.

Türkiye ' nin siyasal ve hukuksal bir skandalla karşı karşıya bulunulduğunu anlatan Karaalioğlu, “Türkiye ' de güvenlik bürokrasisi içinde bir anlayış ve yaklaşım özellikle Kürt politikalarında diyalog ve görüşme gibi müzakere ve diyalog yönetimi tümü ile reddedilmekte. Bu politikanın daha doğru olduğu varsayılmakta. MİT müsteşarı ile diğer MİT yetkililerinin tutuklanma aşamasına gelecek sertlikte takip edilmeleri de bu anlayışın ve politikanın sonucudur. Güvenlikçi bir bakış açısı.” şeklinde konuştu.

Bu olayın bu politikanın giderek güçlendiğini önceden konuşulan bir şey olduğunu anlatan Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu, “Şimdi ise sansasyonel bir şekilde Türkiye ' nin önüne geldi. Muhtemelen hükümet buna karşı bir önlem alacak. Bunun ilk işareti olarak bir yasal düzenleme olabilir. MİT yasasında veya özel yetkili savcılar yasasında bir değişiklikle bir cevap verebilir.” şeklinde konuştu.

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu, Türkiye ' de ilk kez devlet içinde farklı kanatların bir çatışma içinde olduklarına dikkat çekerek, bunun da Türkiye ' nin bir süredir homojenleştiği ve seçilmiş iktidarın her şeye hakim olduğu kanaatini de yıktığını sözlerine ekledi.


“YENİ TÜRKİYE ADINA TARAFIZ”
Programın açılış konuşmasını yapan Star Medya Grubu Başkanı Tevhit Karakaya ise Star Medya Grubu olarak değişen ve gelişen yeni Türkiye ' nin sesi güveni ve nefesi olduklarını belirtti. Tevhit Karakaya, “Tarih bu sorumluluğu bizim omuzlarımıza yükledi. Kader bizi bu manada değişen, gelişen ve büyüyen yeni Türkiye ' nin sesi olmaya itti. Dünya coğrafyasında artık rol alan, edilgen değil etken olan, yeniden büyük Türkiye ' nin tarafından olmaya mecbur kılıyor. Olup bitenler adına yeni Türkiye adına tarafgiriz. Çünkü biz eskinin tasfiyesi yenin inşaı ile mükellefiz. Tarih bize böyle bir yol verdi.” şeklinde konuştu.


“SİYASİ VE EKONOMİK KRİZİN TEMELİNDE İFRAT VE TEFRİT VARDIR”
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ise Dünyada yaşanan küresel krizin ülke yönetimlerini ayrıştıran bir turnusol kağıdı vazifesi gördüğünü belirterek, “Vatandaşlarına hak ettiklerinden daha fazla refah vaad ederek aslında hak etmedikleri bir iktidarı yaşayan siyasetçiler koltuklarını kaybederek bedel ödemiştir.” dedi.

Önümüzdeki iki yılda krizin özellikle gelişmiş ülkelerde siyasi hesaplaşmaları tamamlayacağını belirten Sönmez, “Zamanın ruhunu kavrayamayanlar gidecektir. Esasen bu gün dünyadaki siyasi ve ekonomik krizin temelinde ifrat ve tefrit vardır. Bir yanda halklarına hak ettiğinden fazlasını vaad eden bazı batılı siyasetçiler, diğer yanda temel insan hakları ve demokrasiyi halkından esirgeyen diktatörler. Her iki durumda etkileri uzun yıllar sürecek bir kaosa yol açıyor.” şeklinde konuştu. Celal Sönmez, Türkiye ' nin Çin, Brezilya ve Hindistan ile birlikte bu yüzyılın yükselen ülkesi olacağını sözlerine ekledi.


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, Bursa ' nın önemine dikkat çekerek, “İnşallah Bursa olarak ekonomiye katkı koymaya devam ediyoruz. Artık iyi üretiyoruz ama başkalarının projelerini ve markalarını üretiyoruz. İnşallah bundan sonra kendi markalarımızı üretme konusunda Bursa öncülük yapacak. Çünkü Bursa ' da bu altyapı var. Bursa ' da yerli, kendi markalarımız çıkacak. Bu katma değer Bursa ' da ve ülkemizde kalacak. Ülkemiz daha da marka olma yolunda hızla ilerleyecek. Artık bunun zamanı geldi.

Başkan Altepe, yerel yönetimler olarak sadece kendi işleri ile değil ekonomik anlamda bu adımları da attıklarını belirterek, “Yerli vagon, tramvay üretim konusunda iki yıldır büyük bir mesafe katedildi. Artık trilyonlarımız, katrilyonlarımız dışarıya gitmeyecek. İnşallah dışarıdaki dövizler bize gelecek ve biz onalara mal satacağız.” şeklinde konuştu.