Fethiye’de Bitlis’deki Köy Okulu İçin Kitap Kampanyası

Bitlis’in Ahlat ilçesi Ovakışla Yatılı İlköğretim Okulu Türkçe öğretmeninin gazetede çıkan ‘Öğrencilerine kitap alışkanlığını kazandırmak için gönüllülerden kitap yardımı bekliyoruz’ yönünde açıklamasına Fethiye Anadolu Sağlık Meslek Lisesi kayıtsız kalmadı.

Fethiye’de Bitlis’deki Köy Okulu İçin Kitap Kampanyası
Fethiye sağlık Meslek Lisesi Müdürü Ramazan Kuşçunun öncülüğünde Müdür Yardımcısı Özden Çavdır ve öğrenci velisi Canan Bütün tarafından başlatılan kitap kampanyası 15 gün boyunca devam edecek. 15 gün içerisinde toplanacak olan kitaplar daha sonra Bitlis ' in Ahlat ilçesi Ovakışla yatılı İlköğretim Okuluna gönderilecek. Kitap kampanyasının ilk başlangıcını ise Fethiye Anadolu sağlık Meslek Lisesi Müdürü Ramazan Kuşçu yaptı.Kampanyanın başlatılmasında büyük katkısı olan Müdür Yardımcısı Özden Çavdır “Bitlis ' in Ahlat İlçesi Ovakışla Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Türkçe Öğretmeninin gazetede çıkan Öğrencilerine okuma alışkanlığı kazandırmak için kitap yardımında bulunacak gönüllülere çağrısı üzerine Kitap toplama kampanyası yapmaya karar verdik. Çocuklara kitap sevgisini aşılayabilmek amacıyla Hikaye, Roman ve Şiir kitaplarına ihtiyaç duyulmaktadır. Gönüllü vatandaşlarımız özellikle bu tarz kitap getirirlerse daha anlamlı olacaktır. Vatandaşlarımızın evdeki kitaplarının dışında Kırtasiye ve kitap evi sahiplerimizden de bu kampanyamıza destek bekliyoruz. Kitap bağışında bulunmak isteyen duyarlı vatandaşlarımız 15 gün içerisinde kitapları Fethiye Anadolu sağlık meslek Lisesi idaresine teslim edebilirler” derken Öğrenci velisi canan Bütün ise her çocuk bizim çocuklarımız kadar şanslı değil. İmkansızlıklar ve iddi imkansızlıklar içerisinde eğitimlerini sürdürmeye çalışan öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz var bu nedenle bizde Sağlık Meslek Lisesi olarak Bitlis ' in Ahlat ilçesindeki köy okulunda okuyan öğrencilerimiz için kitap kampanyası başlattık. Duyarlı vatandaşlarımızın bu kampanyaya desteklerini bekliyoruz” dedi.

Fethiye Anadolu sağlık Meslek Lisesi Müdürü Ramazan Kuşçu ise “Toplum hizmeti ve sosyal faaliyet anlamında böyle bir projeyi arkadaşlarımız daha önceden hazırlamışlar bizde bu projenin güzel olacağını düşündük. Bu kampanyamıza halkımızın da desteği ile daha çok kitap toplamayı hedefliyoruz. Toplayacak olduğumuz bu kitapların özellikle masal ve hikaye tarzında olması öncelikli tercihimizidir. Çünkü bu toplanan kitaplarımız İlköğretim okuluna gidecektir. Gelen kitapları şuanda okulumuzda topluyoruz. Bu kampanyamız 15 gün sürecektir” diye konuştu.
Kaynak: İHA