Bakan Kılıç, Bayburt Üniversitesi’nin 2012-2013 Akademik Yılı Açılış Törenine Katıldı

Bayburt Üniversitesi’nin 2012-2013 akademik yılı açılış törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Bu ülkeyi hiç kimse bölemez, 75 milyon et ve tırnak gibiyiz.Bize bölünme korkusunu yaşatan kendi halüsinasyonlarımız, söylemlerimizdir" dedi.

Bakan Kılıç, Bayburt Üniversitesi’nin 2012-2013 Akademik Yılı Açılış Törenine Katıldı
Şair Zihni Kültür Merkezi'nde gerçekleşen Bayburt Üniversitesi’nin 2012-2013 akademik yılı açılış törenine Bakan Kılıç, Vali Hasan İpek, Bayburt AK Parti Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Rektör Prof. Dr. Gökhan Budak, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Rektör Budak, Millevekili Özbek ve Vali İpek’in selamlama konuşması yapmalarının ardından kürsüye çıkan Bakan Kılıç, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Günümüz gençliğinin kitap okuma alışkanlığının az olduğuna vurgu yapan Bakan Kılıç, gençlere vakitlerini boşa harcamama uyarısında bulundu.

Zaman zaman gençlerin bazı kompleksler altında baskıya tutulduğuna değinen Kılıç, “Birtakım unsurlar magazin medyası olabilir, çok bilmişler olabilir, kendini entelektüel zanneden ama aydın yabancılaşmasıyla kendi milletine soykırım suçlusu muamelesi yapanlar olabilir. Bunlar hayatın her alanında karşımıza çıkabilir. Gençliği maneviyat konusunda baskılamaya çalışanlar var. Manevi kanallarını açık tutmayan bir neslin terörle mücadeledeki bir erin şehadet mertebesine eriştiğini anlaması da mümkün değildir, hissetmesi de mümkün değildir. Tek kanatla uçulmaz, biz iki kanatla uçacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi bir kanadımız fen bilimleri ve teknoloji, diğer kanadımız ise milletimiz ile milli değerlerimiz olacak" diye konuştu.

Bakan Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu ülkeyi hiç kimse bölemez, 75 milyon et ve tırnak gibiyiz. Bize bölünme korkusunu yaşatan kendi halüsinasyonlarımız, söylemlerimizdir. O nedenle bu projelerin önemi çok büyük. Atılan bu adımlar ve bu projelerde bir araya gelen gençlerin kaynaşmaları Bayburt Üniversitesi'ndeki gençlerin burada inşa ettikleri dostluklar bu millet adına önemli adımlardır." Bakan Kılıç, isim vermeden muhalefet parti genel başkanlarına da göndermede bulunarak, “Biz konuştuğumuz her yerde aynı konuşuruz. Bayburt’ta ne söylüyorsak Diyarbakır’da da aynısını söyleriz“ dedi.

Bakan Kılıç, akademik yılı açılışının ardından Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurdu'nu da ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Öğrencilerle birlikte yemek yiyen Bakan Kılıç, daha sonra karayoluyla Erzurum’a geçti. İspir kavşağı civarında Bakan Kılıç, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar ve sporcular tarafından karşılandı. Konvoy eşliğinde kent merkezine gelerek Palandöken Dağındaki Polat Renaissence Otelinde konaklayan Bakan Kılıç, gündüz Erzurum’da bir dizi incelemelerde bulunacak .
Kaynak: İHA