Soma Ak Gençlik, Ziyaretlerini Sürdürüyor

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Erol Saygılı, Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Cüneyt Karabaş ve Dış İlişkiler Başkanı Bilal Coşar, Soma Elektrik Üretim A.

Soma Ak Gençlik, Ziyaretlerini Sürdürüyor
Ş. Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu'nu ziyaret etti. Başkan Saygılı, ziyaret esnasında Nuri Şerifoğlu'na Soma ve Termik Santral manzaralı resminin bulunduğu çerçeveli fotoğrafını hediye etti.

Bölgesel ısıtma projesi hakkında bilgi alan gençler, Şerifoğlu'na çalışmaların ne zaman biteceği konusunda sorular sordu. SEAŞ Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu yaptığı konuşmasında, "SEAŞ olarak bizim çalışmalarımız sona gelmiş bulunmakta. Artık bundan sonraki çalışmalar Soma Belediyesi tarafından yapılacak. Yani, sıcak suyu santralden dışarı verebilir konumdayız. Bildiğim kadarıyla Soma içi dağıtım şebekesi ihalesini bizim buradaki pompa istasyonunu yapan firma almış. Kısa bir sürede bu çalışmaları da merkeze kadar hızlı bir şekilde ulaştıracaklarını tahmin ediyorum" dedi.

YATAĞAN DA İSTEMİŞTİ

Sıcak suyun hikayesinden bahseden Şerifoğlu, şöyle konuştu: "Bildiğiniz gibi ben buraya Muğla Yatağan Termik Santrali'nden geldim.Biz Muğla'da Muğla Üniversitesi ile Enerji Bakanlığı destekli bir konferans düzenledik.Amacımız sıcak su ısıtma projesini Türkiye'de ilk defa Muğla'da gerçekleştirmekti.Ülkemizde sıcak su ile ısıtma olan yerler var. Fakat bunlar jeotermal sıcak sular sayesinde yapılabiliyor.Yani doğal sıcak su ile.Fakat bizim yapmak istediğimiz geri dönüşümde bize verim sağlayabilecek bir projeydi. Muğla da biz bunu başaramadık. Çünkü ikna edemedik. Muğla Belediyesi bir geldi bir gitti, belediye olarak ikna olmadılar. İşte tam da o zamanlarda benden önceki Seaş Genel Müdürü Sayın Halil Çıtak projeyi Soma'da uygulamak istiyordu. Soma Belediye Başkanı Sayın Hasan Ergene ve Ali Tulup Muğla'ya konferansa gelmişlerdi. Bu projenin Soma için çok avantajlı olacağını ve özellikle kış aylarında Soma'daki hava kirliliğinin de önemli derecede önüne geçilebileceği kanısındaydılar. Hasan Ergene ve Ali Tulup bu projeyi büyüteç altına alıp yapmaya karar verdiler. Kendileri yapmış olduğumuz konferansta projeyle yakından ilgilendiler. Halil Çıtak ve Belediye Başkanımız Hasan Ergene çok istekliydiler. İnandılar. Ve bu projeyi hayata geçirmek için kabul ettiler. Tabi Muğla böyle bir şansı kaybetmiş oldu. Soma için hayırlı bir proje olacağından emindim. Soma'ya bundan on yıl kadar önce gelmiştim. Halil Çıtak eğitim vermem için çağırmıştı. Soma'yı o zamanki haliyle kıyasladığımda tabi ilçemiz çok gelişmiş. Bilhassa son on yılda gidişat gayet güzel olmuş. Tabi elbette böyle kalmamalı modernleşmeli. Çünkü buraya para adeta akıyor.Esnaf biraz daha göze hitap etmeli. Alışveriş merkezleri olmalı. Benim gözümde gerçekten Soma diğer ilçelere göre büyük bir kent olmaya aday. Örneğin Yatağan ile kıyasladığımda yirmi bin nüfuslu olmasına rağmen Yatağan ile Soma ticari işletmelerin varlığı açısından hemen hemen aynı. Halbuki burası daha da gelişmiş olması lazım. Tabi bu birazda paranın Soma'da kalmasıyla ilgili. Burada kazanılan elbette burada kalmayabiliyor. Soma'ya yapılacak olan ikinci termik santralinde buraya çok büyük katkısı olacak. Bu ortalama beş bin kişinin daha İlçemizde ikamet etmesi demek.Şimdiden Soma'yı güzel günlerin beklediği söylenebilir."

İŞ ADAMLARI SOMA’YA YATIRIM YAPMALI

Başkan Erol Saygılı, ilçenin modernleşmesi ve daha da gelişebilmesi için Soma'nın önde gelen iş adamlarının yöreye sosyal anlamda ve ticaret alanında yatırım yapması gerektiğini, fakat halkın çoğunluğunun gerek alışveriş için, gerekse sosyallik bakımından komşu il ve ilçelere gitmesinden dolayı kimsenin bu konu üzerinde durmadığını savundu. Başkan Saygılı, "Soma da yıllardır ekmek kapısı olan E.L.İ 'DE, SEAŞ'ta, özel sektörlerde, devlet işinde çalışan işçilerin, memurların ve bunların yanı sıra esnafın kazandığı paranın büyük bir kısmının zaman zaman dışarı gittiğini hepimiz biliyoruz. Son yıllarda ülke genelinde ve ilçemizde de inşaat sektörünün canlanmasıyla daha yeni yeni halkımız yatırımını ilçemize bırakıyor. Emlak, gayrimenkul piyasası da aynı şekilde bu sektöre bağlı. Soma'da inşaa edilen evler daha temel aşamasındayken satılıyor. Dükkanlar ona keza. Toprak en değerli yatırım. Ege bölgesinde zeytin üretimi Akhisar'dan ve Kırkağaç'tan sonra Soma'mızda daha da artmış durumdadır. Tabi artık herkes bilinçlendi. Eskiden bir yazlık modası almış başını gitmişti. Herkesin deniz kenarlarında mutlaka yazlığı vardı. Ama şimdilerde toprak alan zeytin dikiyor. Yeri zamanı gelince de parselleyip ya satıyor ya da imkanı varsa inşaat sektörüne atılıyor. Tabi bunların hepsi ilçemiz için artı değerinde yatırımlardır. Fakat yatırım anlamında ilçemize ikinci bir termik santral ne kadar önemliyse, biz gençler için önemli olan bacasız bir fabrika da bir o kadar önemlidir. Dört yıllık bir fakültedir bahsettiğim. Neden biz gençler dedim diye soracak olursanız geleceğimiz için gerçekten önemli bir yatırım. Geçtiğimiz aylarda Isparta'ya gittiğimde yetmiş bin nüfuslu ilin gerçekten Soma'dan küçük olduğunu, fakat orayı Süleyman Demirel Üniversitesi'nin kurtardığını söyleyebilirim. Fakülteden bahsetmemin sebebi, gelişmiş her kente baktığımızda ön planda ilk göze çarpan üniversitelerdir. Bir şehirde fakülte varsa mutlaka oranın sosyal ve kültürel yapısı gerçekten şehrin yapılanmasında da büyük rol oynuyor. Bizim bu konuda çalışmalarımız var. Dört yıllık üniversite için atılması gereken adımları inşallah biz gençler atacağız. Bu konuşmamda belirtmek istediğim fakültenin gelmesi demek ilçemize alışveriş merkezlerinin gelmesi büyük outletlerin açılması esnafın kendini daha da iyi vitrine etmesi demektir. İşte bu sıcak su da bir başlangıç. Yapılacak olan her yatırım bizlere artı olarak dönecektir. Bu bir ısıtma projesi olabilir fakülte olabilir fabrika olabilir. Sizinde dediğiniz gibi ilçemizi güzel günler bekliyor" dedi.

SEAŞ Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu’na samimi sohbetleri için teşekkür eden gençler, beraber hatıra fotoğrafı çektirdi. Şerifoğlu da ziyaretlerinden dolayı AK Partili gençlere teşekkür etti .
Kaynak: İHA