İstasyon Esnafı Çözüm Bekliyor

Zonguldak’ta Devlet Demiryolları’nın bakım için tren seferlerini durdurmasından sonra tren istasyonu esnafı, işlerinin bozulduğunu söyleyerek yetkililerden yardım talep etti.

İstasyon Esnafı Çözüm Bekliyor
Demiryolu bakımının iki sene süreceğini ifade eden esnaflar, dükkanların önünden kimse geçmediğini söyledi.

TCDD tarafından Zonguldak Ankara arası tren seferlerinin durdurulmasından sonra istasyonda dükkanları bulunan esnaflar işlerinin bozulduğunu söyleyerek, en kısa sürede yetkililerden konuyla ilgili yardım talebinde bulundu. Tren seferlerinin iptal edilmesinden bu yana 8 ay geçtiğini söyleyen esnaflar mağdur olduklarını dile getirdi. Gar Taksi Durağı Başkanı Ömer Bakır, “Trene bağımlı bir durak olduğumuzdan dolayı çok mağdur durumda kaldık. Sadece biz değil buradaki tüm esnafta mağdur durumdadır. Burada 30-40 dükkan varsa, 7-8 tanesi iflas etmiş durumda dükkanlarda boş duruyor. Yetkililer konu hakkında hiçbir bilgi vermediler. 8 aydan beri bu tren yolu kapalı ve çalışma var. Ama 2 sene daha sürecek diyorlar. Gar müdürlüğünden hiçbir yetkili buraya gelipte zor durumdasınız kiralarınızı da cüzi miktarda indirim yapalım ya da tren yolları açılana kadar hiç kira alınmaması hakkında yorum yapan yok. Bütün esnaf çok zor durumdayız. Hızlı tren gerekli bize ama Karabük’le Ankara arası yapılırken, Gökçebey’le Zonguldak arası açık olması gerekir. Esnafta mağdur olmasa gelen giden yolcularda mağdur olmasın. Kar yağdığı zaman Filyos Türkali arasını göreceğiz. Buzlu karlı yollarda bir kaza olmaz. Tüm yetkililerin bu konuyu bir an önce ele alması gerekir. Bazı esnaflar siftah yapamadan kepenk kapatıp gidiyor. Bizler trene bağlı olduğumuz için bu sorunun bir an önce çözülmesi lazım” dedi.

İstasyon esnaflarından lokantacı Selahattin Yavuz ise, “Tren seferleri buradan kaldırıldıktan sonra zor günler yaşıyoruz. Burada trenin bize çok büyük faydası vardı. Tren seferleri Ramazan Bayramından beri yok. 2 senedir tren gelmeyecek diyorlar. Buradan artık doğru dürüst insan geçmiyor. Burada işletmecilik yapıyoruz. Esnaf zor günler yaşıyor. Esnaflardan kapatanlar oldu. Günlük giderlerimizi karşılayamaz olduk. Yetkililerin bir çare bulmasını istiyoruz. Tren seferi bir an önce başlatılsın. Bölgesel olarak bir kısmı çalıştırılabilir. Bize çok büyük faydası vardı” dedi.

Kaynak: İHA