Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa'dan Yeni Yıl Mesajı

Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa, Haziran ayında genel seçimlerin yapılacağı 2013'ün ülke için "beyaz bir yıl" olacağını söyledi.

Sali Berişa, yayınladığı yeni yıl mesajında, geride kalan yıl içerisinde Arnavutluk'un bağımsızlığının 100. yıl dönümünü kutladıklarını hatırlattı. Berişa, 28 Kasım 2012 tarihinin Arnavut ulusunun birleşmesi adına en yüce gün olduğunu ifade etti.

Bütün Avrupa ülkelerinin 2012 boyunca küresel ekonomik krizin etkisi altında kaldığına işaret eden Berişa, buna rağmen bu dönemde Arnavutluk ekonomisinin olumlu yönde ilerlediğini kaydetti.

Yeni yıl bütçesinin ülke tarihinin en büyük bütçesi olduğunu, 2012 yılında uyguladıkları reformlar sayesinde Arnavutluk'un Avrupa Birliği'ne aday ülke olmasının tavsiye edildiğini dile getiren Berişa mesajında, "Aday statüsünü elde edebilmemiz için daha üç reformu mecliste onaylamamız gerek. Fakat muhalefetin itirazı nedeniyle bu gerçekleşmedi" ifadelerine yer verdi.

Bu yılın Haziran ayından genel seçimler yapılacağına işaret eden Berişa, bu seçimlerde Arnavutluk halkının "muhalefetin bloke duvarını yıkacağını, böylelikle 2013'ün ülke için beyaz bir yıl olacağı" düşüncesini dile getirdi.

Kaynak: AA