Çaycuma Belediye Başkanı Gülşen'in Açıklaması

Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Filyos çayı üzerine yeni yaptıkları köprünün incelemelerinden olumlu sonuç çıkması sonucunda, köprüyü kontrollü şekilde trafiğe açacaklarını bildirdi.

Gülşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filyos Çayı üzerinden geçen köprünün 6 Nisan'da çökmesinin ardından yapılan yeni köprüye, kış mevsiminde asfalt yapılamadığı için ilkbahar mevsiminde asfaltlama çalışması yapacaklarını söyledi.

Yeni köprünün resmi açılış töreninin asfaltlama çalışmalarının ardından olacağını aktaran Gülşen, şöyle konuştu:

''Yeni köprüyü yapan yüklenici firma, İl Özel İdare ve Karayollarından geçici kabulü bekliyor. Yetkililer yarın gelerek köprüyü inceleyecekler. Yarın yapılacak incelemelerin ardından olumlu sonuç çıkarsa, yeni yapılan köprüyü kontrollü şekilde trafiğe açacağız. Köprünün altından geçen suyun debisini düşürmek için kayalarla suyun akıntısını yavaşlatmaya çalışıyorduk. Ancak, ne kadar engellesek de olmuyordu. Şimdi köprüyü yapan firma, suyun akışını yavaşlatacak duvarın büyük kısmını tamamladı. Köprü altından geçen suyu yeni yapılan yöntemle yavaşlatarak, 250 metreye yayıyor. Bu da suyun hızını keserek köprü ayaklarına zarar vermesini engelliyor.''

Çaycuma'da, 6 Nisan'da Filyos Çayı'nın üzerindeki köprünün bir bölümünün çökmesi sonucu içinde 10 kişi olan minibüsle 5 yaya suya düşerek, akıntıya kapılmıştı. Arama çalışmaları kapsamında suya düşerek kaybolan 15 kişiden ancak 10'unun cesedine ulaşılabilmişti.

Muhabir: Hüseyin Tıraş / Ferdi Akıllı / Sinan Özmüş

Yayıncı: Şükran Yücel
Kaynak: AA