Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrencilerinin ODTÜ Eylemi

Ortadoğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ)’de yaşanan olayları kınayan bildiriye imza atığı gerekçesiyle bir grup öğrenci, Yıldız Teknik Üniversitesi rektörünü protesto etti.

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Beşiktaş kampüsünde 17:00’de bir araya gelen yaklaşık 60 öğrenci, "Her yer ODTÜ, her yer direniş" pankartı açarak, Barbaros Bulvarı’na doğru yürüyüşe geçti.

Ellerinde "Yeni YÖK yasası AKP/Sermaye palavrası" yazılı dövizler taşıyan grup, "Üniversiteler bizimdir bizimle özgürleşecek", "rektör istifa" sloganları attı. Beşiktaş Çarşı Meydanı girişine kadar yürüyen grup burada bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada; "Yıldız Teknik Üniversitesi rektörü dahil ODTÜ’dekileri kınayanlar var. Neymiş efendim orada bilimsel bir şey yapılıyormuş, bu ona gölge düşürmüş, diye şiddet olaylarını kınıyorlarmış. Bir de ne hikmetse YÖK ve devlet politikalarının uygulayıcısı Erdoğan ve AK Parti'nin açıklamalarından hemen sonra kınıyorlar. Okulların içinde savaş sanayi şirketleri kurup sonra bunlara bilimsel araştırma mı diyorsunuz. Hepinize soruyoruz kınayan okullarda ne kadar insanlık adına çalışma yapılıyor. Sanki TÜBİTAK şu sıralar savaş dışında bir şey araştırıyor. Hangi üniversite önlenebilir hastalıklara, hangi üniversite işçi ölümlerine çözüm buluyor. Hangi üniversite gerçek tarihi araştırıyor. Yalandan açıklamalar yapıyorsunuz. 3 bin polis getireceksiniz sonra şiddeti onlar çıkardı diyeceksiniz." denildi. Grup açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı .