Badminton Üçüncüleri Vali Daşöz'ü Ziyaret Etti

Türkiye Badminton Şampiyonası'nda Türkiye 3.'sü olan Manisalı takım, Vali Halil İbrahim Daşöz'ü makamında ziyaret etti.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Ankara'da 23-25 Kasım 2012 tarihleri arasında Badminton Federasyonu tarafından düzenlenen ve 33 takımından 400 sporcunun katıldığı Türkiye Badminton Şampiyonası'nda Türkiye 3.'sü olan badminton takımını ağırladı. Ziyarete, Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürü Murat Konan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak da katıldı.

Vali Daşöz'e bilgi veren Murat Konan, "Takımımız, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen 'Nilüfer Badminton Eğitimi Projesi' kapsamında eğitime alınan çocuklardan oluşmuştur. Nilüfer Badminton Eğitimi Ocak 2012 tarihinde başlamış olup halen devam etmektedir. İlimiz Kazım Karabekir, Akpınar, Nurlupınar Mahallelerinde ikamet eden ve sokak risklerinden uzak tutulması gereken, maddi dezavantajlı çocuklar ile kurumumuzda koruma ve bakım altında bulunan çocukları spor yolu ile rehabilite etmek ve geleceğe hazırlamak amacıyla hazırlanan ortak proje, bu yıl tespit edilen 40 çocukla yürütülmektedir. Nilüfer Badminton Eğitimi Projesi yanında İl Müdürlüğümüz ile Gençlik Hizmetleri ve Spot Müdürlüğü tarafından yüzme, judo ve masa tenisi branşlarında da ortak çalışmalar yürütülmektedir." dedi.

"MANİSA TARİHİNDE BİR İLK" Nilüfer Badminton Eğitimi Projesi kapsamında 3. olan çocukları tebrik eden Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, "Bu proje kapsamında kurumlarımıza ait yurt ve yuvalarda kalan çocuklardan oluşmuş badminton takımımız iki değerli hocalarımızın da gayretleriyle bu gün mutlu sona ulaştılar. Manisa tarihine ilk olacak bir başarıyı elde ettiler. Hocalarımız çok iyi bir takım oluşturdu. Bu defa 3.'lük aldılar ama bu demektir ki ilerde bu çocuklarımız şampiyon olacak. Bu tür çalışmaları çok önemli görüyoruz. Bu yaşlardaki çocukların bu tür uğraşlarla uğraşmaları ve beceriler kazanmaları ilerde eğitimlerinde de başarıyı getirecektir. Bunun için üst düzeyde kurumlar arası iş birliğine ve bu tür faaliyetlere ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda Vali Daşöz, badminton takımı oyuncularına hediyelerini verdi .
Kaynak: İHA