Muğla’da 20 Bin Adet Yeni Yıl Fidanı Dağıtıldı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nde, yeni yıla fidan dikerek girmek isteyenler için 20 bin adet fidan dağıtıldı.

Orman Genel Müdürlüğü’nce, “Yeni yıla ağaç keserek değil, yeni bir fidan dikerek girelim” sloganıyla başlatılan kampanya devam ediyor. Bu kapsamda Orman Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluk alanın olan Muğla ve Aydın illerinde 20 bin adet fidan dağıtıldı. Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, vatandaşlara yeni yıla ağaç keserek değil fidan dikerek girmeleri çağrısında bulundu. Sınırsızlık Meydanı'nda yapılan fidan dağıtımına, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Geçen hafta emekli olan ve özel işleri sebebiyle Muğla’da bulunan eski Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu da Yıldırım'la birlikte fidan dağıttı.

Muğla Orman Bölge Müdürü Yıldırım, her yılbaşı döneminde yaptıkları kampanyanın, bu yıl da yurt genelinde olduğu gibi Muğla ve Aydın illerinde düzenlendiğini söyledi.

Müdürlük Fidanlık Şube Müdürü İzzet Polatkıran ise kampanyanın 31 Aralık 2012 akşamına kadar devam edeceğini belirterek fıstık çamı, harnup, kara servi ve mavi servi çeşitlerinin dağıtıldığını kaydetti.

Silvikültür alanında yaptığı çalışmalarla tanınan ve özellikle kızıl çam gençleştirmesi konusunda ilk teknikleri geliştiren emekli orman mühendisi Mehmet Yaka da kızıl çam fidanlarından aldı. Yaka, Muğla Orman İşletme Müdür Yardımcısı Türkay Karaçay ve İşletme Şefi Mehmet Faruk Özdemir'e teşekkür etti .