Artvin'de İşaret Dili Eğitimi Projesinin Tanıtımı Yapıldı

Artvin Engelliler Spor Kulübünce ''Beni Duyun Beni Anlayın'' sloganıyla hazırlanan işaret dili eğitim projesinin tanıtımı yapıldı.

Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'ndeki tanıtıma, Artvin Vali Yardımcısı Bahadır Güneş, Belediye Başkanı Emin Özgün, Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hatice Nur Ersöz, İl Dernekler Müdürü Muhammet Kara, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Kurtul Özel'in yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Genel Müdürlüğü Müşaviri Murat Gürkan, daire amirleri, sivil toplum temsilcileri, engelli aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Hatice Nur Ersöz, burada yaptığı konuşmada, işaret dili eğitim projesiyle Artvin ili ve ilçelerindeki, kamu ve özel sektör temsilciliklerinde görev yapan personelin işitme engelli bireylerle kolay iletişim sağlayabilmesini hedeflediklerini söyledi.

İşaret dili eğitim projesinin ''Beni Duyun Beni Anlayın'' sloganıyla hayata geçtiğini ifade eden Ersöz, amaçlarının işitme engellilerin toplumsal hayata katılımda yaşadıkları sorunları çözmek olduğunu söyledi.

Bahadır Güneş ise Artvin Valiliği olarak projede üzerlerine düşen sorumlulukları yapmaya hazır olduklarını belirterek, projeye katkı yapanlara teşekkür etti.

Emin Özgün de konuşmasında el ele vererek projenin Türkiye'ye örnek olması için üzerlerine düşeni yapacaklarını belirtti.

Projenin toplam süresinin sekiz ay olduğu belirtilerek, bu süre sonunda işitme engelli bireylerin en çok yararlandığı kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarından seçilecek olan 80 personele 3'er haftalık programla toplam 4 adet kursta temel işaret dili eğitimi verileceği bildirildi.

Muhabir: Serhat Çağdaş

Yayıncı: Tuncay Bekar
Kaynak: AA