Üniversiteli Öğrenciler, İhtiyaç Sahibi Aileler İçin Yardım Topladı

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Devrekani Meslek Yüksekokulu’nda okuyan bir grup öğrenci, ihtiyaç sahibi aileler için yardım topladı.

Üniversiteli Öğrenciler, İhtiyaç Sahibi Aileler İçin Yardım Topladı
Öğrenciler, topladıkları yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaşması için köyleri gezdi. Kastamonu Üniversitesi Devrekani Meslek Yüksekokulu İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü öğrencileri Hilal Kazan, Dilek Odabaş, Duygu İşlek, Kaan Palaoğlu, Fatma Topçam, Özlem Kaya, Sibel Şarlı, Mine Uçar ve Fidan Küpeli’den oluşan gurup, ilçe esnaflarını gezerek bir miktar gıda ve giyecek yardımı topladı.

Üniversite öğrencilerinden Hilal Kazan, sosyal sorumluluk projesi kapsamında “Bizim Umudumuz Sizin Yardımlarınız” sloganıyla ilçenin çeşitli köylerinde belirlenen dar gelirli ailelere yardımda bulunduklarını söyledi.

Kazan, ilçe halkından ihtiyaç sahibi ailelere belirli oranda sorunlarını gidererek, yalnız olmadıklarını bir nebze olsun hissettirmeye çalıştıklarını belirtti.

Devrekani ilçe merkezi ile köylerinde daha önceden yapılan ziyaret sonucu belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere ilçe esnafı ile hayırseverlerden toplanan gıda, giyim ve çocukları olan ailelere kırtasiye yardımında bulunduklarını ifade eden Kazan, “Projemiz ilçe esnaflarının büyük katkısın sonucu hayatı geçirildi. İhtiyaç sahibi ailelere yardımlarımız her zaman devam edecek. Bu projeye başlarken ilk önce kendi evlerimizden yarıyıl tatilinde kendi evlerimizden yardımlar götürmeyi planlıyorduk. Fakat ilçe esnafları projemize büyük destek sağladı. Bazı market ve fırınlarla anlaşma sağladık. Belirlenen ihtiyaç sahibi aileler buralardan daha ucuza alışveriş yapabilmesini sağladık. Belki hayatlarında çok et gören aileler var. Bu ailelere kasaplar et yardımında bulunarak, sofralarında ve yemeklerinde et gördüler” dedi.

Kaynak: İHA