Muş'ta Bir Süre Önce Etkili Olan Soğuk ve Yağışlı Havanın Ardından Hava Sıcaklığında Yaşanan Artış, Küçükbaş Hayvanları Meralara Çıkardı

Muş'ta bir süre önce etkili olan soğuk ve yağışlı havanın ardından hava sıcaklığında yaşanan artış, küçükbaş hayvanları meralara çıkardı.

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava hayatı olumsuz yönde etkilerken, Muş'ta hafta sonundan itibaren adeta bahar havası yaşanıyor.

Geçen yıllarda kar kalınlığının bir metrenin üzerinde olduğu kentte, hava sıcaklığının bu yıl mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve yağan karın erimesi özellikle köylüleri sevindirdi.

Karların erimesiyle kış süresince ahırlarda besledikleri hayvanlarını meralarda otlatan köylüler, böylesi bir durumla sık karşılaşmadıklarını, bu nedenle de güzel havayı fırsata dönüştürdüklerini söyledi.

Ot ve saman fiyatlarında artış yaşanmasına rağmen hayvan fiyatlarının düştüğünü anlatan köylüler, ''Hayvanlarımızın kış süresince ahırda kalması bizlerin daha çok zarar etmesine neden oluyor. Biz de havaların güzel olmasını değerlendirip hayvanlarımızı halen yeşil olan meralarda otlatıyoruz'' dedi.

Muhabir: Sabri Yıldırım - Fahrettin Gök

Yayıncı: Levent Harman
Kaynak: AA