Mtso Başkanı Aşut, Deik Yönetim Kurulu Üyeliğine Yeniden Seçildi

İçel Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu üyeliğine yeniden seçildi.

Mtso Başkanı Aşut, Deik Yönetim Kurulu Üyeliğine Yeniden Seçildi
MTSO’dan yapılan açıklamaya göre, DEİK Genel Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapıldı. Burada yapılan Yönetim Kurulu üyeliği seçimde MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, yeniden Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Aşut, “Türkiye’nin ekonomik ve sosyal anlamda dış ilişkilerinin en önemli örgütlerinden biri olan DEİK gibi büyük bir networkün bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. İçel Son yıllarda uluslararası oluşumların giderek daha etkin bir parçası oluyor. MTSO olarak Akdeniz’de kıyısı bulunan ve 22 ülke, 210 Ticaret ve Sanayi Odasını ağında barındıran Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği’nin (ASCAME) Sanayi Komisyonu Başkanlığının ardından ASCAME Lojistik Komisyonu Başkanı olduk. Bu İçel’e ve İçel ekonomisine duyulan bir güven ve verilen bir önemdir. DEİK’te hem Yönetim hem de İcra kurulundayız” dedi.

Türkiye’nin dışa açılımında baş rol oynayan kuruluşların gözünün her zaman İçel’de olduğunu belirten Aşut, “İçel gelişen ekonomisiyle sadece dikkat çeken bir kent değil, ülke ve bölge ekonomisine katma değer sunan, öncü bir kenttir. Tüm projelerimiz bu hedefe doğru atılan adımlardır. DEİK Yönetim Kurulu üyesi olarak seçilmemden dolayı binlerce kutlama mesajı aldım. Ancak, ben bunu şahsıma değil İçel’e duyulan bir güven ve verilen bir önem olarak görüyorum. Bu başarıların arkasında İçel iş dünyası ve İçel girişimcisinin çabası vardır” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA