Atalay’dan Basın İlan Kurumu’na Ziyaret

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, 2 Ocak'ta faaliyete geçecek olan Kastamonu Şube Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Atalay’dan Basın İlan Kurumu’na Ziyaret
Barutçuoğlu Plaza 7. katta hizmet verecek olan BİK Kastamonu Şube Müdürlüğü hizmet binasında incelemelerde bulunan Genel müdür Mehmet Atalay, Kastamonu'ya şube müdürü olarak atanan Yaşar Kuru'dan ildeki basın kuruluşları hakkında bilgi aldı.

Atalay, yerel basını geliştirmek için her türlü çalışmayı yapacaklarını söyledi.

Kastamonu’nun 150 yıllık geçmişi olan güçlü bir basına sahip olduğunu, bu potansiyelin yükseltilmesi için BİK olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını kaydeden Atalay, “Basın İlan Kurumu'nun kamu kurum ve kuruluşları ile basın arasında köprü vazifesi görüyor. Kastamonu'da da bunu en güzel şekilde yapacaktır” dedi.

Kastamonu merkezde 4'ü resmi ilan ve reklam alan bir tanesi bekleme sürecinde olmak üzere toplam 5 gazetenin olduğunu hatırlatan BİK Kastamonu Şube Müdürü Yaşar Kuru, “Kastamonu'da bir süre önce kendisini de içinde bulunduğu profesyonel gazetecilik yapan çok sayıda meslektaşımızın bulunması bize güç veriyor. Bu büyüklerimizle ve arkadaşlarımızla şartların daha yukarı çekilmesi için birlikte çalışacağız” diye konuştu.

Ziyarete Atalay ile birlikte Gençlik ve Spor eski Genel Müdürü ve Başbakanlık Müşaviri Yunus Akgül, BİK Koordinasyon ve İdare Müdürü Mehmet Çelik, İlan Hizmetleri Müdürü Nail Duran ve kurucu müdür Nedim Engin katıldı.

Kaynak: İHA