Ak Parti Karabük Milletvekili Kahveci'den Yenice'ye Ziyaret

AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Yenice ilçesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Kahveci, ilk olarak Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı'yı makamında ziyaret etti. Kahveci burada başkandan ilçedeki belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Yenice Orman İşletme Müdürü Şevket Eraslan'ı da ziyaret eden Kahveci daha sonra Yamaç Köyü'ne geçerek burada köylülerle sohbet etti.

Orman Kooperatifleri tarafından yapılması planlanan Ihlamur Kurutma ve Paketleme Fabrikası alanında incelemede bulunan Kahveci, bu fabrikayı kurarak köylülerin orman dışı tali ürünlerden gelir sağlamasını planladıklarını söyledi.

Yenice'nin orman ürünleri bakımından Türkiye'nin sayılı ilçelerinden biri olduğunu işaret eden Kahveci, şunları anlattı:

''Orman Genel Müdürlüğü'ne ait bir arsaya yapılacak bu fabrika. Bu arsayı kooperatife devretmede küçük sorunlar vardı. Burayı köylülerimize kazandıracağız. Yenice köylüsünün sadece ağaç kesip satarak değil ormanı dışı tali ürünlerden gelir sağlamasını istiyoruz. Sadece ıhlamur için değil ormandan elde edilen diğer ürünlerin de bu tesiste üretime kazanılması gerekir. Ihlamur, bu bölgede çok olan bir ağaçtır. Vatandaşlarımız ıhlamurun sadece çayını kullanıyorlar. Çayın yanında daha başka ürünlerinin elde edilmesini planlıyoruz. Bu tesiste losyonundan kremine, kolonyasına kadar birçok türü elde edilecek. 2013 yılının ilk ayı tesisin temelleri atılacak ve yıl sonunda tamamlanacak.''

Kaynak: AA