Hülya Usta’nın Amasya'daki ‘kalbi’ne Tedavi Desteği

Türkiye’de ilk yapay kalp nakli yapılan kadın hasta olan Hülya Usta’nın "Benim kalbim o" dediği yatağa bağımlı halde yaşayan 10 yaşındaki oğlu Onur’a tedavi desteği sağlanacak.

Hülya Usta’nın Amasya'daki ‘kalbi’ne Tedavi Desteği
Ankara'da tedavisine devam edilen Hülya Usta'nın Amasya'nın Aydınlık köyünde yaşayan ailesini ziyaret eden Amasya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Öner Nergiz, muayene ettiği Onur’un durumu hakkında bakımını yapan yengesi ile amcasından bilgiler alı.Onur’un yakalandığı kızamık sonrası beyne yerleşen virüsün neden olduğu bir merkezi sinir sistemi hastalığı olan SSPE’nin kronik bir hastalık olduğunu belirten Nergiz, “Kronik hastalık olduğu için kısa zamanda basit tedavilerle tabi tedavisinin olmayacağını ama uzun sürede de bazı faydalar görebileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Fizyoterapiyle, fizik tedaviyle faydalar görebilir” dedi.

Dosya bilgilerinin incelenmesinin ardından tedavisi için imkanların kullanılacağını anlatan Nergiz, “Annesinin oğlunu çok merak ettiğini öğrendik. Annesine de buradan şu mesajı verebiliriz. Sağlık Bakanlığı olarak yapılabilecek her türlü hizmeti çocuğuna verebileceğimizi söyleyelim. Kendisini rahat tutmasını, esas kalbim dediği oğluna iyi bakacağımızı söylemek istiyorum” diye konuştu.

Öner Nergiz, medikal tedavi uygulanan Onur’a fizik tedavi, eğitim ve rehabilitasyon işlemlerinin evde sağlık hizmetleri kapsamında yapılabileceğini, ayrıca tedavinin hastane boyutunun da değerlendirileceğini söyledi.

Ailenin daha önce ziyaret edildiğini ve Vali Yardımcısı Hakan Kılınçkaya'nın Hülya Usta ile telefon görüşmesi yaptığını anımsatan Amasya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Arslan'da, Amasya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan maddi destek temin edildiğini kaydetti.

Kaynak: İHA