Köprü Faciasında Bulunamayan 5 Kişi İçin Aramalar Devam Ediyor

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde 6 Nisan'da köprünün yıkılması sonucu selde kaybolan 5 kişinin cesedine ulaşılamadı.

Köprü Faciasında Bulunamayan 5 Kişi İçin Aramalar Devam Ediyor
Arama çalışmalarının sürdüğünü anlatan Kaymakam Hasan Yaman, cesetlerin çay yatağında toprağa gömülü olasılığı üzerinde durduklarını söyledi.

Olayda eşini ve kayınvalidesini kaybeden Songül Saraç, geride kalan iki çocuğu ile zor günler geçirdiğini kaydetti.

Şiddetli yağışın ardından Çaycuma Köprüsü'nün yıkılması sonucu Filyos Çayı'na düşerek kaybolan 15 kişiden 5'i, olayın üzerinden yaklaşık 8 ay geçmesine rağmen bulunamadı. İlçenin girişinde 1951 yılında inşa edilen köprünün 48 metrelik bölümünün çökmesiyle alttan geçen Filyos Çayı'na düşen minibüs, olaydan 6 gün sonra köprüden 250 metre uzaklıkta bulunmuştu. İçinde 11 kişinin yer aldığı minibüsten sadece 3 kişinin cesedi çıkarıldı. 4 kişinin de köprüden yürürken çaya düştüğü olayda kayıplardan 6'sı, daha sonraki günlerde sazlık ve balçık alanlarında bulunmuştu.

Son olarak 29 Mayıs'ta, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen'in babası 79 yaşındaki Kemal Gülşen'in cesedi, çayın denize dökülen bölümünde sahile vurmuş bulunmuştu. Şimdiye kadar 15 kayıptan 10'unun cesedi bulunurken, Belediye Başkanı Gülşen'in yeğeni Akdeniz Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Sezgin Gülşen, ev kadını 49 yaşındaki Kadın Saraç, emekli madenciler 57 yaşındaki Aziz Gülşen, 66 yaşındaki Tahir Özkara ve 59 yaşındaki Necati Azaklıoğlu'na ulaşılamadı. Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, koordineli olarak devam edilen arama çalışmalarında cesetlerin toprağa gömülmüş olabileceği ihtimali üzerinde durulduğunu kaydetti.

Kaymakam Yaman "Arama çalışmalarına İl afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından devam ediliyor. İş makinelerinin desteği belediye ekiplerinin katılımıyla sürüyor. Toprağa gömülme ihtimali teknik ekipler tarafından da değerlendiriliyor. Zaten iş makineleri ile arama yapılmasının sebeplerinden birisi de bu. Yeni yapımına başlanan köprüde ise çalışmalar aralıksız devam ediyor. Köprünün kısa sürede ödeneği geldi. Yüklenici firma çok hızlı çalışıyor. Diğer köprünün ayaklarında da güçlendirme çalışmaları yapıldı. Hem köprü hem de set yapılıyor. Köprünün Şubat ayı içerisinde tamamlanmasını bekliyoruz" dedi.

"ADLİ ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR"

Olayın adli mercilere taşındığını dile getiren Kaymakam Hasan Yaman, "Olayın hemen sonrasında cumhuriyet savcısı intikal etmişti. Adli tahkikat dışında idari soruşturma da başlamıştı. Şu an adli tahkikat bitmedi. Adli çalışmalar da devam ediyor" dedi.

"EŞİNİ VE KAYINVALİDESİNİ KAYBEDEN ANNE ZOR GÜNLER YAŞIYOR"

Yaşanan üzücü olayda eşini ve kayınvalidesini aynı anda kaybetmenin üzüntüsünü
yaşayan Songül Saraç, geride kalan iki çocuğu ile yalnız kalmanın verdiği sıkıntıları dile getirdi. Eşi ile birlikte inşa ettikleri evi tamamlayamadıklarını anlatan Saraç, mutfakta musluğu dahi bulunmayan evde çocuklarına bakmaya çalıştığını söyledi.

13 yaşındaki Elif ve 6 yaşındaki Samet, babalarının mezarı ve boş olan babaannelerin mezarı başında dua etti.

"OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA İZNİ VERİLMEDİ"

Kazada hayatını kaybeden 4 ailenin davalarını üstlenen Avukat Malik Uçar ise olaydan hemen sonra gösterilen hassasiyetin olaydan sonra gösterilmediğini savundu. Uçar, "Şu anda olayla ilgili kusur incelemesi yapılıyor. Olayda kusuru bulunduğu düşünülen Karayolları Devlet Su İşleri ve Çaycuma Belediyesi üzerinde yoğunlaşma mevcut. Bu konuyla ilgili olarak soruşturma izni savcılık makamı tarafından talep edildi. Savcılığın adli tahkikatı çok titizlikle yürütüyor olmasına rağmen idari makamlarca soruşturma izni konusunda sıkıntılar yaşamaktayız. Zonguldak Valiliği Devlet Su İşleri Müdürlüğüyle ilgili soruşturmaya izin vermemiştir. Bu konuda idari mahkemeye savcılık tarafından başvuru yapıldı. Soruşturma izni alınmaya çalışılmaktadır. Ancak olay öncesinde ki hassasiyet bir süre sonra yitirilmiş durumda. İnsanlarda acılarını yaşadıkları o dönemde verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyor" diye konuştu.