İl Özel İdaresi Hayatın Her Alanında Var

Türkiye İl Genel Meclisi Üyeleri Derneği tarafından düzenlenen "11. İl Özel İdareleri Semineri" 12-16 Aralık 2012 tarihleri arasında Antalya'da yapıldı.

İl Özel İdaresi Hayatın Her Alanında Var
Türkiye İl Genel Meclis Üyeleri Derneği tarafından düzenlenen seminerde Türk idare sistemi içerisinde mahalli idare birimi olarak il özel idareleri organlar arası ilişkileriyle görev ve yetkileri konusu ele alındı. Programa katılan Bursa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, "İl özel idareleri, kurumsal geçmişi ve hizmet kalitesi ile ülkenin bütününü kuşatan, köklü ve güçlü bir mahalli idare kurumudur. Sağlık, tarım, sanayi ve ticaret, ilin çevre düzeni plânı, bayındırlık ve iskân, toprağın korunması gibi birçok konuya ilişkin hizmetleri belediye sınırları dışında yapmakla görevli ve yetkilidir" dedi.

Çelik, il özel idarelerinin sorumluluk sahasında kanunlarla belirlenen bütün kamu hizmetlerinin yerine getirilmesi, dengeli ve sürdürülebilir kılınması için kontrol mekanizmalarını kullandığını belirterek, “Bu süreçte katılımcı, toplumun ihtiyaç ve beklentilerine hassas, hesap verebilir bir kurumsal yapı ve hizmet yönetim geliştirmiştir. Verilen hizmetlerin ve yapılan çalışmaların asıl maksadı, ilin kaynaklarının stratejik bir plan çerçevesinde rasyonel paylaşım ve kullanımını sağlamak suretiyle şehrin gelişmesine ve kalkınmasına katkıda bulunmak, kır-kent hayat kalitesini dengeli olarak yükseltmektir. Kısaca il özel idareler hayatın her alanında varlıklarını sürdürmektedir” diye konuştu.

Kaynak: İHA