Ödemiş-kiraz Karayolunun Kaymakçı Geçişi Yeni Yıla Yetişecek

Ödemiş’i Kiraz ve Beydağ ilçelerine bağlayan güzergahtaki Kaymakçı beldesinde, Karayolları ekiplerince gerçekleştirilen kilit taş kaplama çalışmalarında sona geliniyor.

Ödemiş-kiraz Karayolunun Kaymakçı Geçişi Yeni Yıla Yetişecek
Beldenin batı girişinden, doğu çıkışına kadar ve çarşısını da kapsayan 2 kilometrelik alanda yapılan çalışmaların, yılbaşında tamamlanması hedefleniyor. Belde geçişinin tamamen kilit taşla kaplanacağını ifade eden Kaymakçı Belediye Başkanı Halil Güler, “Beldemizin tam ortasından geçen Ödemiş-Kiraz yolunda yapılan kilit taş çalışmalarında sona geliniyor. Bu ara hava muhalefeti nedeniyle biraz ara verilse de çalışmaların ay sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Karayolları ekiplerimiz yüksek bir tempoyla çalışıyor. Yol tamamen açılana kadar servis yolu kullanıyor. Yol tamamlandığında hem bakım onarım açısından kolaylık, hem de görünüm açısından çağdaşlık yakalanacak” diye konuştu.

Kaymakçı merkezindeki hendeğin de çalışmalar sonucunda yok edildiğini ve sürüş güvenliğinin arttığını aktaran Güler, “Karayolları ekiplerinin çalışmalarının yanı sıra, beldemizin ortasından geçen derenin de ıslahı yapılarak üzeri ızgarayla örtüldü. Bu çalışmanın yapıldığı sokağımızı da sevgi yolu haline getireceğiz. Bunu belediyemizin imkanları ile yapacağız. Yeni yıl sonrası sevgi yolu çalışmalarına da başlayacağız” dedi.

Kaynak: İHA