Milli Eğitim Bakanlığı Önünde Ataması Yapılamayan Öğretmenlerin Eylemi
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Başkanı İsmail Koncuk, 300 bin öğretmenin atama beklediğini belirterek, "Ataması yapılmayan öğretmenlerin meselesi memleket meselesi oldu" dedi.

Son 10 yılda atama bekleyen öğretmenlerin sayısının 72 binden 350 bine yükseldiğini hatta Fen-Edebiyat Fakültesi mezunlarıyla bu sayının 500 bini bulduğunu kaydeden Koncuk, 4+4+4 sitemine geçilmesi ile birlikte de 100 bin öğretmen ihtiyacının duyulduğunu kaydetti.
Lise branşlarına öğretmen atanmadığını vurgulayan Koncuk, Başbakan Erdoğan'ın Hazine'de tarihteki en yüksek oranda para olduğunu söylediğini hatırlatarak, "Bu para birazda bu gençlere yarasın. Bu parayı ataması yapılmayan öğretmenlere harcayın" diye konuştu.
"Ataması yapılmayan öğretmenlerin meselesi memleket meselesi oldu" diyen Koncuk, üniversite mezunu gençlerin sokağa terk edildiğini ifade ederek yapılan eylemin bir uyarı eylemi olduğunu söyledi.
29 Aralık'ta Abdi İpekçi Parkı'nda 5 bin ataması yapılmayan öğretmenle birlikte bir miting düzenleneceğini hatırlatan Koncuk, "Bu mesele nereye giderse oraya götüreceğiz. Bu gençlerin ataması yapılmasını sağlayacağız" dedi.
Yapılan konuşmanın ardından ataması yapılmayan öğretmen adayları basın mensuplarına karanfil dağıttı.
Eylem olaysız sona erdi
