Vali Koçdemir Hastaneden Taburcu Oldu, Tedavisi Evinde Sürecek

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, 3 gündür tedavi gördüğü Devlet Hastanesi'nden taburcu oldu.

Vali Koçdemir Hastaneden Taburcu Oldu, Tedavisi Evinde Sürecek
Geçtiğimiz Perşembe günü gecesi geçirdiği trafik kazasında yaralanan Vali Koçdemir'in sağlık durumunun iyi olduğu, ancak iki-üç gün kadar daha evinde istirahat edeceği belirtildi. Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti çalışmaları için Ankara'ya giden Vali Koçdemir, burada Eskişehir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Nabi Avcı ile görüştü. Gece geç vakitte Milletvekili Avcı ile görüşmesini tamamlayan Vali Koçdemir, daha sonra makam otomobiliyle yola çıktı. Gece saat 02.00 sularında Eskişehir-Ankara kara yolunun 50. kilometresi Mahmudiye Kavşağı bölgesi yakınlarında şoförü Sedat Erdem'in kullandığı 26 0001 plakalı makam otomobili, önünde gitmekte olan Yalçın Bilge idaresindeki 51 EC 776 plakalı kamyona arkadan çarptı. Otomobil, kamyona çarpmanın etkisiyle yolun sağ tarafındaki şarampole devrildi. Vali Koçdemir’in şoförü, kaza sonrası 155 Polis İmdat'ı cep telefonuyla arayıp, "Vali Bey'in makam şoförüyüm. Mahmudiye kavşağında kaza yaptık. Ambulans ve ekip gönderin" diyerek yardım istedi. Bunun üzerine bölgeye ambulans ve polis ekipleri sevk edildi.Kazada Vali Koçdemir ve şoförü Erdem hafif, otomobilin sağ ön koltuğunda oturan koruma polisi memuru Şenel Çakır ağır yaralandı. Çakır, kaldırıldığı Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Vali Koçdemir ile şoförü Erdem ambulansla Eskişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Vali Koçdemir ve şoförü, ilk tedavilerinin ardından tedbir amaçlı olarak Devlet Hastanesi Beyin Cerrahisi Bölümü'nde tedavi altında alındı. Vali Koçdemir, 3 gündür Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Bölümü'nde süren tedavisinin ardından taburcu oldu.Eskişehir Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Eroğul, Vali Koçdemir’in hastanedeki tedavisinin tamamlandığını ve taburcu edildiğini söyledi.

Vali Koçdemir’in durumunun iyi olduğunu ve evinde iki–üç günü daha istirahat edeceğini belirten Dr. Eroğul, “Valimizin sağlık durumu gayet iyi. Bir problem yok. Kendisine hastanede gerekli tedaviler uygulandı. Evinde de tedavisi devam edecek.” dedi.

TABURCU OLDUĞUNU TWİTTER’DEN DUYURDUBu arada, Vali Koçdemir, taburcu olduğunu sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan da duyurdu. Vali Koçdemir, Twitter’dan, “Hastaneden taburcu oldum, kendimi iyi hissediyorum.” dedi.

Kazada şehit olan koruması için de Allah’tan rahmet dileyen ve kendisi için dua edenlere teşekkür eden Vali Koçdemir, Necip Fazıl Kısakürek’e ait şiirden mısralara Twitter’da yer vererek şunları yazdı: “Bir gün akşam olur biz de gideriz/Kalır dudaklarda şarkımız bizim derdik, öyleymiş. Şehit olan korumam Şenel Çakır kardeşime Allah'tan rahmet, sevgili eşine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Dilek ve dualarıyla acımızı paylaşan ve iyileşme gücümüze güç katan herkese gönülden şükranlarımı sunuyorum.”