Bakan Yıldırım'dan Batan Geminin Personeliyle İlgili Açıklama

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Şile açıklarında batan yük gemisinin personeli ile ilgili araştırmaların sürdürüldüğünü söyledi.

Bakan Yıldırım'dan Batan Geminin Personeliyle İlgili Açıklama
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Bakan Yıldırım, Gemi Mühendisleri Odası'nın (GMO) 58. kuruluş yıl dönümü programına katıldı.

Bakan Yıldırım, Crowne Plaza İstanbul-Asia'da düzenlenen programın ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını değerlendirdi.

Bir gazetecinin, Şile açıklarında batan yük geminin arama kurtarma çalışmalarında kaybolan balıkçı Mümin Akgün ile ilgili soru üzerine Bakan Yıldırım, "Kayıp 2 arkadaşımız vardı; balıkçı ve gemici arkadaşlarımız. Bunlarında cansız bedenlerine bugün ulaşıldı. Gemici Mehmet Genç bugün defnedildi. Yarında balıkçı Mümin Akgün memleketinde defnedilecek. Bir kez daha arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum" dedi.

Bakan Yıldırım, batan yabancı bayraklı geminin personeli ile ilgili araştırmaların sürdürüldüğünü bildirdi. Yıldırım, açıklamasının ardından programdan ayrıldı .
Kaynak: İHA