Ege Üniversitesi Senatosu Üyeleri Bergama’da

Bergama’da toplanan Ege Üniversitesi (EÜ) Senatosu üyelerine, UNESCO Dünya Mirası Listesi konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Ege Üniversitesi Senatosu Üyeleri Bergama’da
Ege Üniversitesi Senatosu üyeleri, EÜ Bergama Meslek Yüksek Okulu’nda yapacakları toplantı için ilçeye geldi. Senato üyeleri, toplantı öncesi Bergama’yı gezdi, Tarihi ve kültürel zenginlikleri hakkında bilgilendirildiler. Ayrıca, Bergama Belediyesi yetkililerinden UNESCO Dünya Miras Listesi adaylığı hakkında da bilgi aldı. Bergama Belediyesi UNESCO Dünya Mirası ve Alan Yönetimi Birimi çalışanları tarafından Arasta bölgesi hakkında bilgilendirilen senato üyesi akademisyenler, Mescit Altı Mescidi, Küplü Hamam, Taş Han gibi tarihi yapıları inceleme fırsatını da elde etti.

Gezi esnasında UNESCO Dünya Miras Listesi çalışmaları hakkında bilgi alan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve üyeler, Mayıs 2013’de düzenlenecek 2. Uluslararası Bergama Sempozyumu’nda da yine Bergama Belediyesi ile birlikte çalışacaklarını ve üniversite olarak gerek sempozyumların sürekli hale getirilmesinde ve gerekse ilçenin UNESCO Dünya Miras Listesi adaylık çalışmalarında her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, senato üyelerini Bergama’da görmekten mutlu olduklarını belirterek, 2011 yılında yoğun bir katılımla gerçekleştirilen Uluslararası Bergama Sempozyumu’nun kentin önemli zenginliklerinin gün ışığına çıkmasına katkı sağladığını söyledi.

Başkan Gönenç, “Zengin tarihi ve kültürel birikimiyle Bergama’yı ve Ege Üniversitesi’nin 57 yıllık deneyimini bir araya getirecek sempozyumun ikincisini düzenleyeceğiz. Nitelik ve nicelik açısından yine dolu dolu geçeceğine inandığım sempozyumda Ege Üniversitesi ile birlikte çalışmalar gerçekleştireceğiz” dedi.

Kaynak: İHA