Çinli Mahkûmlara İnternet Üzeriden Yemek Siparişi Hakkı

Pekin’deki cezaevlerinde bulunan mahkûmlara, kendilerini ziyarete gelen aileleriyle buluştukları zaman internet üzerinden yemek siparişi verme hakkı tanındı.

Pekin’de başlayan 5. İnsan Hakları Forumu’nda konuşan Çin Adalet Bakanlığı’na bağlı Suçları Önleme Enstitüsü İnsan Hakları Adalet Ofisi Müdürü Feng Jiancang, iyi davranış için ödül olarak aileleriyle görüşen mahkûmlara, sevdikleriyle istediği yemeği yemeleri için cezaevi intranet sistemi kurduklarını söyledi.

Bunun mahkumların aileleriyle görüşme zamanını arttıracağını kaydeden Feng, Pekin’deki mahkumların aynı zamanda cezaevlerindeki süpermarketlerden banka kartıyla ya da sistemi kullanarak, alışveriş yapabileceklerini de ifade etti.

Devlet medyasının haberine göre, intranet sisteminin, mahkûmların insan haklarını korumanın ilerletilmesi için Çin’in çabalarının bir parçası olduğu da belirtildi.
Feng’a göre, Pekin de dahil olmak üzere Çin anakarasında bulunan 28 taşradaki tüm yerel halk cezaevlerinin genelinde intranet sistemi kuruldu.
-CEZAEVLERİNDE EŞCİNSELLİK YASAĞI KALDIRILDI-
Çin Adalet Bakanlığı, geçen yıl, daha önce cezaevlerinde yasak olan eşcinsellik, boyalı saç ve diğer yaşam stilleri yasağını kaldırmıştı.
Resmi istatistiklere göre Çin, 1997’den beri idamları öldürücü enjeksiyon kullanarak yapıyor. Eskiden idamlar kurşuna dizilerek yapılıyordu.