''Biga Esnafı Koruma ve Güçlendirme Projesi''

Bursa Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, ''Biga Sebze Meyve ve Gıda Pazarcıları Esnafını Koruma ve Güçlendirme Projesi'' hazırladı.

Biga Sebze Meyve ve Gıda Pazarcıları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İdris Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin amacının, büyük sermaye karşısında her geçen gün küçülme trendinde olan sebze ve meyveci esnafının gelir seviyesini arttırmak olduğunu söyledi.

Projeyle esnaf sayısının azalmasının önleneceğini ve esnafının toplu hareket etmesinin sağlanacağını ifade eden Karaman, sebze ve meyveci esnafının giderlerinin azaltılarak, gelirlerinin arttırılacağını, esnafın ekonomik açıdan güçlendirileceğini bildirdi.

''Üyelerimizin işi çocuklarının da pazarlama, hitabet, müşteri ilişkileri, müşteriye davranma şekilleri gibi eğitimler almalarını sağlayacağız'' diyen Karaman, şöyle konuştu:

''Proje içerisinde yer alan esnafımızın toplu bir şekilde sosyal sorumluluk projelerinde yer almasını sağlayarak, onlara olumlu imaj katacak reklam ve tanıtım kampanyalarında yer almaları için yol açacağız. Esnafın güçlenmesiyle ilçemizde işsizliğin önlenmesine de katkı sağlayarak işsizliği önlemiş olacağız. Yurt dışından ülkemize gelen yabancı sermayenin önemli bir kısmı, perakende sektörüne gitmekte ve kazançlar yurt dışına transfer olmaktadır. Sebze ve meyveci esnafını güçlendirerek milli sermayeye destek vermiş olacağız.''

Esnafın günlük işlerinin yürümesinde ticari, konut ve araç kredileri gibi kredilere ihtiyaç duyulduğunu belirten Karaman, üyelerin ihtiyaç duyacağı kredi, kredi kartı, çek, çek ve senet tahsilatı gibi işlemlerini yapabilmeleri için anlaşacakları bir banka ile işlemlerin indirimli yapılmasının sağlanacağını kaydetti.

Bunun esnafa önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Karaman, ''Bankalar kredi açarken dosya masrafı, hayat sigortası, istihbarat ücreti alıyor. Benzer şekilde esnafın ihtiyaç duyduğu tüm kredi kartı talepleri için bankalar, kart aidat bedeli talep ediyor. Ekspertiz ücreti, hesap işletim ücreti gibi durumlarda bankalardan teklif alınarak, en fazla indirim yapan banka ile üyelerin çalışması sağlanmış olacaktır'' şeklinde konuştu.

-Üç nesil bir arada-

Biga'da bulunan Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulu öğrencileri, ''Üç nesil bir arada'' etkinliğinde, anne baba, büyükbaba ve büyükanneleri ile bir araya geldi.

Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan ve eşi, manevi torunları Ömer Doğan ve ailesinin yanında oldu.

Sınıf öğretmeni Aygüler Çetin, yaptığı konuşmada, gelenekleri, manevi değerleri ve aile kavramını önemseyen öğrenciler yetiştirmeyi amaçladıklarını belirterek, etkinlikte dede, babaanne ve anneannelerin heyecanını hep birlikte yaşadıklarını söyledi.

Çetin, ''Günümüzde maalesef aile kavramı yeterince önemsenmiyor. Bu etkinlikle konuya vurgu yapmak istedik'' dedi.

Okul Müdürü İhsan Şiren de etkinliği düzenleyen aileler, sınıf öğretmeni Çetin ile misafirlere teşekkür etti.

Muhabir: Serten Akkaya / Fikriye Susam Uyar

Yayıncı: Harun Kaymaz
Kaynak: AA