Sincan Pazarları Kontrol Altında

Sincan Belediyesi, pazarları denetlemeye devam ediyor.

Sincan Pazarları Kontrol Altında
Belediye, pazar esnafı ile işbirliği yaparak vatandaşa huzurlu bir ortamda alışveriş imkanı sunuyor. Tek tip pazar kıyafeti ile müşterisini karşılayan esnaf, yaka kartı ve sicil numarası sayesinde ilçe sakinleri güvenli bir ortamda alışverişini tamamlıyor. Pazaryerlerinde bulunan akıllı tartı ile de vatandaş aldığı sebze meyvenin kilosunu kontrol edebiliyor.

Sincan Belediyesi semt pazarları sıkı bir şekilde denetliyor. Pazar servisleri uygulaması ile ilçedeki pazar yerlerini vatandaşın ayağına getiren belediye, vatandaşın güvenli alışverişi içinde gerekli önlemleri alıyor. Esnaf ile işbirliği içinde hareket eden Sincan Belediyesi, geçen günlerde yürürlüğe giren yeni Pazar Yerleri Yönetmeliği uyarınca gerekli işlemleri yapıyor.

TEK TİP KIYAFET

Pazarlarda gürültü kirliliği oluşturarak çevreye rahatsızlık veren esnafın bağırarak satış yapması önleniyor. Vatandaşın güvenle alışveriş yapabilmesi için de esnaf, müşteriyi tek tip kıyafet mavi önlükle karşılıyor. Ayrıca, pazar esnafı yaka kartı ve sicil numarası müşteriye güven veriyor. Sincan Belediyesi bununla da kalmayarak tek tip beyaz çadır kullanılmasını ve tezgahların mavi plastik örtü ile kaplanmasını zorunlu hale getiriyor. Haftanın yedi günü ilçede kurulan pazarlarda vatandaşın aldığı ürünün kilosunu kontrol etmesi içinde tartı kontrol noktaları bulunuyor. Vatandaş almış olduğu sebze ve meyvenin eksik tartılıp tartılmadığını kontrol edebiliyor.Denetimler pazarlarda gün boyu devam ediyor. Böylece vatandaşın hem sağlığı hem de bütçesi korunuyor. Uygulama ilçe sakinlerinin takdirini topluyor. Pazarların denetim altında olmasından memnun olan ev hanımı Havva Ülger; “Eskiden olan görüntü kirliliği ve çevre kirliliği artık yok. Pazarımızda sürekli zabıta ekipleri dolaşıyor. Pazarcılarımızı yaka kartları sayesinde tanıyor güveniyoruz. Ayrıca, pazar servisleri ile de evimizden alınıp evimize bırakılıyoruz. Başkanımıza ve ekibine eşekkür ediyorum” dedi.

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna; pazar alanlarında hassasiyetle sürdürdükleri bütün denetimlerin amacının hem pazarcılarımıza hem de vatandaşlarımıza en güvenli ve huzurlu alışveriş ortamı sağlamak olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Burada vatandaşımız ve esnafımızla birlikte adım atarak düzenleme yapıyoruz. Halkımıza kaliteli hizmet vermenin gayreti içerisindeyiz.”
Kaynak: İHA