Düzce'de ''muy Thurner Sendromu'' Teşhisi Konulan Hasta, Dü Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde İlk Kez Yapılan Cerrahi Yöntemle Tedavi Edildi

Düzce'de eşine az rastlanır ''Muy Thurner sendromu '' hastalığına yakalanan Leyla Ercan, Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde ilk kez uygulanan cerrahi yöntemle sağlığına kavuştu.

Sol bacak şişliği nedeniyle 10 yıldır hastane hastane dolaşan Ercan , Son umut olarak DÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne başvurdu.

Op. Dr. Ekin İlkeli ve Yrd. Doç. Dr. Halit Beşir tarafından yapılan kontrollerde Ercan'ın eşine az rastlanır ''Muy Thurner sendromu'' hastalığına yakalandığı tespit edilerek, ameliyat olmasına karar verildi.

DÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nce ilk kez uygulanan cerrahi yöntemle sol bacağındaki şişliği alınan Ercan, 10 yılın Sonunda yeniden sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Op. Dr. İlkeli, ameliyat Sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanın tek bacağında şişlik olması nedeniyle başlangıçta tanı koyulamadığını, ancak Sonradan yapılan incelemelerde hastanın çok nadir görülen ''Muy Thurner sendromu'' hastalığına yakalandığını tespit ettiklerini anlattı.

Hastalığın toplardamarın baskıya maruz kalması, içerisinde trombüs oluşması ve akciğere pıhtı atmasından dolayı ölüm riski oluşturduğuna dikkati çeken İlkeli, ''Genelde 2. ve 3. dekat genç bayanlarda daha sık gözlemlenmektedir. Ama hastanemizde ilk kez uyguladığımız cerrahi yöntemle hastamız 2. gün stent işlemi yapılarak, ertesi gün taburcu edilmiştir'' ifadelerini kullandı.

Ercan ise 10 yılı aşkın süredir hastane hastane dolaştığını, varis teşhisi konulan hastalığının gün geçtikçe daha da ilerlediğini söyledi.

Günlük işlerini yapamaz hale geldiğini anlatan Ercan, ''DÜ hastanesinde yapılan incelemede 'Muy Thurner sendromu' hastalığına yakalandığım ortaya çıktı. İlk kez uygulanan tedavi yöntemiyle sağlığıma kavuştum. Başta beni ameliyat eden Doktorlar olmak üzere tüm hastane çalışanlarına teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun'' diye konuştu.

Muhabir: Onur Orhan

Yayıncı: Atakan Çelik
Kaynak: AA