‘Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması’
Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçılar Birliği (ATHİB) tarafından, bu yıl ilki gerçekleştirilen ‘Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması’nın finalistleri belli oldu.

Konu ile ilgili açıklama yapan ATHİB Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, 65 tasarım arasından özverili bir çalışmayla 13 tasarımı seçen jüri üyelerine teşekkür ederek, çok başarılı tasarımların önlerine geldiğini ve seçim yaparken tüm jüri üyelerinin çok zorlandığını ifade etti.
Yarışmanın Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin desteğiyle, öğrenci ve profesyonel olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlendiğini belirten Kıvanç , “Her iki kategoride de kazanan tasarımcılara para ödülü, bunun yanı sıra tüm finalistlere de Paris Premiere Vision Tekstil Fuarı’na katılma fırsatı sunulacak. Öğrenci kategorisinin özel ödülü ise, tasarım konusunda iki yıl yurt dışında eğitim imkanı olacak. Dereceye giren 13 yarışmacının tasarladığı kumaşlar, ATHİB tarafından bulunan sponsorlar tarafından üretilerek, Ocak ayında Adana'da gerçekleştirilecek ödül töreninde özel bir defile ile sergilenecek” dedi.
