Denizli’yi Anlatan Kitapları Tanıtıldı

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’yi anlatan 20 kitaplık bir kültür serisi çıkardıklarını söyledi.

Denizli’yi Anlatan Kitapları Tanıtıldı
Denizli Belediyesi Kültür Yayınları düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı . Toplantıya Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan , kültür yayınları yazarları Ahmet Sarı , Veli Akyar , Kemal Şakir , Fahrettin Koyuncu , Ozan Nihat , Hasan Kallimci , Gülay Korkut , Ziya Tıkıroğlu ve Turgut Tok katıldı .

Başkan Zolan , Denizli Belediyesi Kültür Yayınları ' nın tanıtımında yaptığı konuşmada , Denizli ' nin tarihine mal olmuş kişileri gün yüzüne çıkarmak için çalışma sürdürdüklerini söyledi .

Kitapların 20 yıl , 50 yıl Sonra daha da değerli ve önemli hale geleceğini ifade eden Başkan Zolan , “Biz geçmişimizi bilmezsek biz olmaktan çıkmışız demektir . Bu nedenle geçmişimizi bilmemiz açısından bu eserler Son derece önemlidir . Bu kitaplarımız 20 - 30 yıl Sonra 50 yıl Sonra daha da değerli ve önemli hale gelecek . Biz geleceğe bunları miras olarak bırakıyoruz . Bugünden notlar düşüyoruz . Bu bizleri daha çok heyecanlandırıyor . Bugün tespitler yapılıyor eserler ortaya konuyor . Geçmişte yapılan çalışmalar bugün bize nasıl heyecan ve tat veriyorsa , bizi o yüzyıla götürüyorsa , bunlarda gelecekte bugünkü ve önceki Denizli’ye götürecek heyecan ve tat verecek . Bunların çoğaltılması ve eser sayısının artırılmasına gayret edeceğiz” dedi .

Denizli’yle ilgili birçok güzellikleri ortaya koyan ve bunu ölümsüzleştiren yazarlara minnettar olduğunu ifade eden Zolan , “Yazarlarımıza çok teşekkür ediyorum . Bizi biz yapan değerlerimizi sundular . Her nesil , bunlardan faydalanma olanağına kavuştu . Belediye şehirleşme yatırımlarını yapacak ancak insanoğlunun sadece fiziki ihtiyaçlarını gidermenin yanında ruhuna da hitap etmek gerekiyor . Bu nedenle bizi biz yapan değerlerimizi de öğrenmemiz de gerekiyor . İnsanlar geçmişini geldiği yeri , Denizli’de neler olduğunu öğrenmekten aldığı güçle geleceğe daha emin adımlarla yürüyecek . Bu düşünceyle o değerlerimize sahip çıkma adına olağan üstü gayret sarf ediyoruz” dedi .

Daha Sonra yazarlar Ahmet Sarı , Veli Akyar , Kemal Şakir , Fahrettin Koyuncu , Ozan Nihat , Hasan Kallimci , Gülay Korkut , Ziya Tıkıroğlu ve Turgut Tok da kitapları hakkındaki görüşlerini aktardı .
Kaynak: İHA