Kahramanmaraş'ta Kot Boyama Fabrikasında Zehirlenen 11 İşçiden 2'si Vefat Etti

Kahramanmaraş’ta özel bir firmaya ait kot boyama fabrikasında zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan 11 işçiden 2’si hayatını kaybetti.

Önceki gün Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alınan işçilerden Osman Bunsuz (32) ve Aytaç Mendiz (23) yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hayatını kaybeden Bunsuz’un cenazesi, yapılan otopsinin ardından, iş arkadaşları ve akrabaları tarafından Necip Fazıl Şehir Hastanesi morgundan alınarak Barbaros Mahallesi 5’inci sokak, numara 2’deki evine getirildi.

Burada eşi Tuba Bunsuz'a gösterilen cenaze, Halil Çavuş Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şeyhadil Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenilen Bunsuz’un 3 yıl önce fabrikada iş başı yaptığı belirlendi.
Öte yandan hayatını kaybeden işçilerden Aytaç Mendiz'in cenazesi Göksun ilçesinde toprağa verildi.

Yoğun bakım ünitesinde tedavileri devam eden Ali Uzun ve Faik Bakar'ın ise hayati tehlikelerinin bulunduğu bildirildi.

Zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan diğer işçilerden Yasin Baş, Ali Yılmaz, Ahmet Azgınarı, Mustafa Demirel, Bayram Demirel, Adem Göğüs ve Arif Güzel ise hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.
Cumartesi günü Kahramanmaraş-Kayseri kara yolundaki bir kot fabrikasının boya bölümünde çalışan 11 işçi baygınlık geçirmiş ve hastaneye kaldırılmıştı.