Küladası Projesi'ne Destek Bekleniyor

Beyşehir Gölü adalarından Küladası için hazırlanan projeye destek bekleniyor.

Kıreli Belediye Başkanı Ali Mermer, gazetecilere yaptığı açıklamada, göl kıyısında bulunan ve yerleşim biriminin hemen karşısında yer alan Küladası'nı bölge turizmine kazandırmak istediklerini, bunun için maliyeti 714 bin lira olan bir proje hazırladıklarını söyledi.

Projeyi Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sunduklarını ancak kredi desteği noktasında bir neticeye ulaşamadıklarını dile getiren Mermer, ilerleyen zamanda bu konuyla ilgili çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Yaşanan en büyük sıkıntının Beyşehir Gölü'nün milli park ve diğer koruma statülerine sahip olması olduğunu ifade eden Mermer, şunları kaydetti:

''Burada milli park, sulak alan bölgesi ile doğal ve arkeolojik sit alanı var. Mutlak koruma alanı ve bir de uzun devreli gelişim planının söz konusu olması bu bölgede bizlere kımıldama şansı bırakmıyor. İnşallah gelecekte bu sorunlar aşılırsa, Beyşehir Gölü'nün Tolca ve Kıreli kesimlerindeki yerleşimlerde yapılabilecek iyileştirmelerle bölge bir kuş cenneti olarak turizmin hizmetine açılmış olacaktır.''

Muhabir: Şeref Yaşar

Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
Kaynak: AA