Kto Karatay Üniversitesi Kadrosunu Yabancı Hocalarla Genişletti

Uluslararası düzeyde verdiği üst düzey eğitimi ve topluma yön veren bilimsel araştırmaları ile fark yaratmak vizyonuyla geleceğini şekillendiren KTO Karatay Üniversitesi, profesyonel kadrosunu bünyesine kattığı iki yabancı öğretim görevlisiyle zenginleştirdi.

Kto Karatay Üniversitesi Kadrosunu Yabancı Hocalarla Genişletti
Türkiye’nin kalkınmasında lider bir rol üstlenmek, uluslararası düzeyde verdiği üst düzey eğitimi ve topluma yön veren bilimsel araştırmaları ile fark yaratan bir eğitim kurumu olarak geleceğini şekillendiren KTO Karatay Üniversitesi, profesyonel kadrosuna Hindistan’dan Doç. Dr. Dhinaharan Nagamalai ve Çin’den Ying Xiao’nu kattı.

KONYA KÜLTÜR AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR ŞEHİR

Digital Systems ve XML ve Web Servisleri derslerine giren Doç. Dr. Dhinaharan Nagamalai, Karatay Üniversitesi ile tanışmasını üniversitede asistan olan arkadaşına borçlu olduğunu belirtti.

Konya’ya gelmeden önce 12 yıl Güney Kore’de çalıştığını ifade eden Doç. Dr. Nagamalai, “Konya kültür açısından önemli bir şehir. Güney Kore, Konya’ya göre daha büyük ve kalabalık. Oradaki kültürün buradaki kültürden çok daha farklı olduğunu düşünüyorum. Çünkü Güney Kore’de, batı ağırlıklı bir kültürle karşılaştım. Burada doğu kültürünün izleri bulunuyor. Konya’yı, doğu ve batı kültürlerinin merkezinde bir karışım olarak düşünüyorum” dedi.

KARATAY ÜNİVERSİTESİ’NDEKİ SİSTEM AMERİKA’DAKİ GİBİ Karatay Üniversitesi’ndeki çalışma sisteminin Amerika’daki gibi olduğunu aktaran Doç. Dr. Nagamalai, ”Karatay Üniversitesi’nde çalışma şartları çok daha rahat. Hocalar çalışmalarını rahatça yapabiliyorlar. Öğrenciler, öğrenmeye çok açık ve çok da kibarlar. Üniversitedeki hocaların hepsi çok becerikli ve kaliteli insanlar. Eğer bu kadar çok kaliteli hocayla daha çok şey yapılırsa, üniversitenin bölge etrafında çok daha iyi ve muhteşem bir noktaya gelebileceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Karatay Üniversitesi’nde olmaktan onur duyduğunu dile getiren Doç. Dr. Nagamalai, uzun zaman Konya’da kalmayı düşündüğünü de sözlerine ekledi.

ÇİNCE DERSİ VERİYOR Karatay Üniversitesi’nde Çince dersi veren Ying Xiao ise, üniversitenin özellikle 3 yıllık bir geçmişinin olmasının öğrenciler üzerinde bir takım olumlu alternatifler oluşturduğunu kaydetti.

Bu alternatiflerden birinin Avrupa ile değişim projesi olduğunu dile getiren Xiao, “Bu proje çocuklar için çok önemli olabilir. Aynı zamanda üniversitemiz çok iyi, deneyimli ve bilgili bir kadroyla çalışıyor. Bundan da çok memnunum. Çin ile bir takım bağlantılar kurulmasıyla öğrenciler değişim programlarına dahil edilebilir” diye konuştu.

Karatay Üniversitesi’nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Refik Çağlar Kızılırmak ile evli olan Xiao, üniversitede eğitim vermesinde eşinin iş değişikliğinin etkili olduğunu söyledi.

Konya’yı diğer şehirlerle kıyaslayan Xiao, Konya’yı dini öğelerini daha yoğun yaşayan ve aynı zamanda çok daha geleneksel bir şehir olduğunu belirtti.

Çin ile Türkiye arasındaki en büyük farkın yemek kültürü olduğunu anlatan Xiao, “Çin’de yemekler çok sıcak yenir. Türkiye’de soğukta yenilebiliyor. Türkiye’nin ve Konya’nın İslam ülkesi olmasından doğan kültürel farklılıklarından kaynaklanan bir yemek kültürü buluyor” dedi.

Bozuk aksanıyla Türkçe konuşmaya gayret eden Xiao, Türkçe dersi aldığını ve orada biraz konuşmayı öğrendiğini belirtti.

Derste öğrencilerle daha çok İngilizce iletişim kurduğunu da söyleyen Xiao, “İngilizce kullanılan bazı kelimelerin öğrenciler tarafından rahatça anlaşılmadığını görüyorum. Bunu önlemek için de derse girmeden önce internetten ya da kitaplardan bir şekilde hazırlık yapıp not alıyorum.Türkçe karşılıklarına bakıp derse giriyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA