Kilimli Kanalizasyon Çalışmaları Hız Kananacak

Zonguldak’ın Kilimli Beldesi’nde toplam 77 kilometrelik kanalizasyon ağının yapımını kapsayan projenin yapım çalışmaları hızlanıyor.

Kilimli Beldesi’nde 200 ile 500 m çap arasındaki toplam 67 kilometrelik hat ve 1500 mm çapındaki yaklaşık 10 kilometrelik bağlantı hattı ile birlikte toplam 77 kilometrelik ağın yapım işini kapsayan kanalizasyon projesinde çalışmalar Son sürat devam ediyor. Yaklaşık 5 ay önce başlanan çalışmalarda, zorlu arazi koşulları ve çalışmanın yapıldığı yollarda alternatif trafik imkanı bulunmaması gibi nedenlere rağmen tüm hızıyla ilerliyor. Projenin yapım işini yürüten firmanın Proje Müdürü Mustafa İnanoğlu, projenin 2 adet DDY yolunu delgi metodu ile alttan geçişini ve 5 adet 500 kişilik, 4 adet 200 kişilik olmak üzere toplam 9 adet foseptik yapımını da kapsadığını ifade etti.

İnanoğlu, “Yüzde 21 oranında yapımı tamamlanan proje kapsamında, bugüne kadar ise çeşitli çaplarda 7.500 metre hat, 45 adet parsel baca ve bağlantısı, 9 adet foseptik inşaatı, 2 adet DDY delgi metodu ile alttan geçiş inşaatlarının tamamlandı. Günümüz itibariyle 5 adet hakediş yapılarak 1 milyon 200bin TL para harcanmıştır” dedi Eski Mevbahane yolu üzeri ve Subatan Mahallesi’nde çalışmaların 4 ekip ve ekipmen ile devam ettiğini belirten İnanoğlu, kış şartlarının olumsuz etkileri, zor arazi yapısı ve kapatılacak arayollarının alternatifinin bulunmaması gibi nedenlerden planlanan oranları yakalayamadıklarını ifade etti.

İnanoğlu, ilkbahar mevsimi ile başka şantiyelerden gelecek takviye araç ve çalışanlarla birlikte çalışmaların hızını daha da arttıracaklarını belirtirken, sözleşme süresinde iş bitirileceğini ve tesisin devreye alınacağını kaydetti.

Kaynak: İHA