Başkanlık Sistemine Obama'lı Destek

İçel'in 'süper vatandaş'ı Emin Kocaaslan, Türkiye'deki 'başkanlık sistemi' tartışmalarına, Obama tiplemesiyle düzenlediği eylemle destek verdi.

Başkanlık Sistemine Obama'lı Destek
İçel'de sık sık ilginç eylemleriyle gündeme gelen ve kendisini 'süper vatandaş' olarak adlandıran Kocaaslan, bir kez daha ilginç bir eyleme imza attı. Atatürk Caddesi üzerinde kendisini siyaha boyayarak ABD Başkanı Barak Obama tiplemesiyle basının karşısına çıkan Kocaaslan, yaptığı açıklamayla 'başkanlık sistemi' tartışmalarına destek verirken, Türkiye'nin ilk başkan adayı olduğunu ilan etti.

Büyükşehir Belediye binası önüne 'Musa gibi konuşup Firavun gibi yaşayanları idam edeceğim' yazılı pankartla gelen Emin Kocaaslan, eylemine, ikinci kez ABD Başkanlığı'na seçilen Barak Obama'yı cep telefonu ile arayıp tebrik ederek başladı.

"Eğer Barak Obama ABD'de başkanlığı kazanamasaydı, ben de burada başkan adaylığımı açıklamayacaktım" diyen Kocaaslan, kendisinin de Türkiye'nin Obama'sı olduğunu söyledi.

Türkiye'nin ilk ve tek başkan adayı olduğunu ifade eden Kocaaslan, "Atatürk cumhuriyeti ve devleti kurdu, biz başkanlık sistemini kuramazsak yazıklar olsun bize. Cumhurun güvenliğini, asayişini, adaletini, terörün özgürlüğüne teslim edemeyiz. Musa gibi konuşup Firavun gibi yaşayanlar başkanlığı istemiyor, inadına beni başkan seçin, oylarınızı bana verin. Tek başına iktidar olmayı hayal bile edemeyenler, koalisyon umudu ile yaşayanlar, milletvekillerinin karaborsaya çıkmasını isteyenler, milletvekili pazarından milletvekili satın almak isteyenler, Cumhurbaşkanına, anayasa kitapçığını başbakanın başına çaldırıp, darbeye zemin hazırlayanlar başkanlık istemiyor. İnadına beni başkan seçin" dedi.

Başkanlığın yolunun idam cezasından geçtiğini ileri süren Kocaaslan, şöyle devam etti; "İdam cezası olmazsa başkanlık Türkiye'yi rezil eder. Beni başkan seçerseniz, 24 saat içinde idam cezasını getireceğim. Özellikle anayasayı, tüm kanunları ve mevzuatları kökünden yaprağına kadar değiştireceğim. Polise, savcılara, hakimlere süper yetkiler vereceğim ve süper devlet olacağız. Sicili temiz bir Türkiye olacağız." Kocaaslan, açıklamasının ardından hazırladığı bildiriyi Atatürk Caddesi üzerinde vatandaşlara dağıttı.

Kaynak: İHA