Suriye Politikasının Ekonomiye Etkisi

CHP İçel İl Sekreteri Mehmet Yeşil, AK Parti Hükümeti’nin Suriye politikasının İçel ekonomisini bitirdiğini ve transit taşımacılığın durma noktasına geldiğini öne sürdü.

Suriye Politikasının Ekonomiye Etkisi
CHP İl Sekreteri Mehmet Yeşil, yazılı bir açıklama yaparak Türkiye gündemini değerlendirdi. Hükümetin Suriye ve ekonomi politikasını eleştiren Yeşil, AK Parti’nin Suriye politikasının iflas ettiğini söyledi.

Hükümetin izlediği Suriye politikasının özellikle İçel’e çok olumsuz etkileri olduğunu savunan Yeşil, şöyle konuştu: “AKP Hükümeti, Suriye'ye demokrasi ve kardeşlik götüreceğini söylüyor. Sen kendi halkına zulmederken Suriye’ye nasıl götüreceksin demokrasiyi, kardeşliği? Suriye politikası iflas etmiştir ve AKP hükümeti İçel ekonomisini bitirmiştir. Transit taşımacılığı durma noktasına gelmiş; geçimini sebze meyve üretimiyle sağlayan çiftçilerimize büyük bir darbe daha vurmuştur. Tarsus halinde esnaf, CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin geldiğinde satamadıkları sebze meyveyi kamyonlardan kasalarla yola döktü. Çiftçinin hali perişan. AKP hükümeti bizim turizm sektörümüzü de bitirdi. Artık Arap ülkelerinden tatilciler Türkiye'ye gelmiyorlar bile." Her geçen gün hırçınlaşan AKP hükümetinin kendi beceriksizliğini örtmek için CHP'ye saldırdığını anlatan Yeşil, hükümetin yaptığı zamları gündemden düşürmek için olmadık suçlamalarla gündemi oyaladığını ileri sürdü. Hükümetin, Türkiye'nin içeride sorunu varken komşuları ile kötü olarak yeni sorunlar oluşturmaya devam ettiğini dile getiren Yeşil, “Türk halkının sorunu demokrasi ihraç etmek değil, geçimini sağlamak ve insanca yaşamaktır. Bunu sağlaması gereken AKP hükümetidir ama AKP hükümeti halkın yaşam koşullarını gün geçtikçe daha da zorlaştırmaktadır" dedi.

29 Ekim’de Cumhuriyet bayramı kutlamalarına getirilen engellemeleri de eleştiren Yeşil, şunları söyledi: "Cumhuriyet bayramında biz Türkiye'de bayraklarımızla sokaklarda AKP hükümetinin politika anlayışıyla engellendik ama benim oğlum yurt dışında elinde bayrakla Cumhuriyet bayramını en güzel şekilde kutladı. Biz, Türkiye'de engellere takılırken birçok yabancı ülkede Türkler Cumhuriyet bayramını coşkuyla kutladı. Tüm engellemelere rağmen, en güzel şekilde tüm Türkiye'de CHP önderliğinde Cumhuriyet bayramı en güzel şekilde halaylar, marşlar ve fener alayı yürüyüşleriyle kutlanmıştır. "
Kaynak: İHA