Komisyon Başkanı Nimet Baş, Çiller'in Açıklamalarını Değerlendirdi

Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Komisyon Başkanı Nimet Baş, "Tansu Çiller, bize '28 Şubat süreci ezber bozan bir darbedir' dedi.Kendisinin hedef olduğunu ifade etti" dedi.



Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, eski Başbakan Tansu Çiller'i Yeniköy'deki yalısında dinledi. AK Parti Milletvekili Nimet Baş'ın başkanlığında Çiller'in evine gelen komisyon, yaklaşık 5 saat Tansu Çiller'i dinledi. Görüşmenin ardından basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Darbeleri Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş, “Görüşme hakkında çok kapsamlı ve ayrıntılı bir değerlendirme yapmak istemiyorum. Zira komisyonumuzda görüşlerine başvurduğumuz bütün kimliklere, görevleri ne olursa olsun, orada paylaştığımız, değerlendirdiğimiz fikirleri, gelecekte daha ayrıntılı bir şekilde raporlarımızda değerlendireceğiz. Ama şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim ki, gerçekten hem ev sahipliği noktasında hem de bütün sorularımıza samimiyetle ve soğukkanlı bir şekilde, o dönemin yakın bir tarihi tanığı olarak cevap verdiğini düşünüyoruz. Bize '28 Şubat süreci ezber bozan bir darbedir' dedi.

Kendisinin, hedef olduğunu ifade etti bizlere ve fiilen bir darbe yapmayı gerektirecek bir durum olmadığını ama azınlığın tahakkümünün çoğunluk üzerinde demokratik olmayan yollarla oluşturulduğunu ve bu anlamdaki tüm siyasi ve ekonomik gelişmeleri o dönemde kurulan ve planlanan o siyasi aritmetiğin nasıl bozulduğuna ilişkin bilgilerini paylaştı. 'Yakın tarihimiz yanlış yazılmıştır. Bunu düzeltmek amacıyla komisyona konuşuyorum' dedi" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA