Büyük Menderes Yatak Temizliği 2013‘te Bitirilecek

Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen Büyük Menderes Nehri Yatak Islahı Projesi'nin 2013 yılı içinde tamamlanmasının planlandığı belirtildi.

Büyük Menderes Yatak Temizliği 2013‘te Bitirilecek
Konuyla ilgili olarak Söke Ziraat Odası'ndan yapılan açıklamada, "Orman ve Su işleri Bakanımız Veysel Eroğlu’nun katıldığı Aydın il koordinasyon toplantısında Söke Ziraat Odası olarak bir rapor sunduk. Bakanımızda bölgemizle ilgili sorunlar ve yatırımlar konusunda bilgi aldık. Aldığımız bilgilere göre Beşparmak Barajı kati proje hazırlama işi geçen yıl 22 Kasım 2011 tarihinde ön yeterlilik ihalesi yapılmıştı. Söke Sarıçay barajı proje hazırlama işi de 22 Kasım 2011 tarihinde ön yeterlilik ihalesi yapılmıştı.

Her iki barajla ilgili ihale süreçlerinin devam ettiğini öğrendik. Orman ve su işleri bakanlığının bin günde bin gölet projesi kapsamında Aydın iline 12 gölet yapılacağını biliyorduk. Bu göletlerden en az iki tanesini taliptik. Söke Karacahayıt göledinin ve sulamasının projeye alındığını öğrendik. Bizim ayrıca Kisir köyü üzerinde de bir gölet talebimiz vardı. Bu toplantıdan aldığımız bilgilerden bir tanesi de Büyük Menderes Havzası mastır plan raporunun hazırlanması.

Bu raporda büyük menderes havzasındaki mevcut nüfus, toprak ve su kaynakları; içme suyu enerji sulama ve diğer hususlar değerlendirileceğini öğrendik. Söke ovamızın büyük menderes havzasının sonunda yer alması kuraklık yıllarında çektiğimiz sıkıntıları düşündüğümüzde hazırlanan rapor bizim için büyük önem taşıyor. Menderesin yatak temizliği konusunda orman ve su işleri bakanı Sayın Veysel Eroğlu yeni makine takviyesi yapılarak nehir yatak temizliğinin 2013 bitirilmesini istedi.

Toplantıyı genel olarak değerlendirdiğimizde Beşparmak ve Sarıçay barajları, Karacahayıt göledi yapılacak olması; tarıma dayalı ekonomiye sahip olan ilçemiz açısından önemli. Ayrıca menderesin yatak temizliğinin 2013’te bitirilme kararlılığı da bizi sevindirdi. Bu projelerin fikir aşamasında ve proje aşamasında katkılarını sürekli yanımızda hissettiğimiz il genel meclis üyelerimiz Kenan Özcan (Ak Parti), Kazım Er ve Orhan Korkmaz (CHP), Mehmet Ali Oklay ve Orhan Ateş’e (MHP) teşekkür ediyoruz” denildi .
Kaynak: İHA