Aras Semt Pazarı Esnafı İle Bir Araya Geldi

AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, semt pazarı esnafıyla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Aras Semt Pazarı Esnafı İle Bir Araya Geldi
Parti binasında düzenlenen toplantıya semt pazarı esnafı temsilcileri Cengiz Güvener ve Celal Alkış ile birlikte kalabalık bir esnaf grubu katıldı.

Pazar esnafı adına söz alan Cengiz Güvener, Burhan Yenigün döneminde Hüseyin Çelik’in çabasıyla 811 pazar esnafına kişi başına 8 bin lira, 5 yıl içinde sıfır faizli geri ödemeli kredi desteği verildiğini hatırlattı. O zamanlar bir kısım esnafın bu parayla araç aldığını bir kısmının ise sermaye yaptığını ifade eden Güvener, “Bu Son depremde birçok yer boşaldığı için pazara olan ilgi azaldı ve müşteri sıkıntısı çekiyoruz. Bunun için şu an ekonomik zorluk çeken esnafımızın bu kredisi affedilsin istiyoruz. Bu olmasa bile yine kolay bir imkan sağlansın istiyoruz. Bunun dışında aydınlatma ile ilgili sıkıntımız var. TEDAŞ’ın bu konuda semt pazarlarının olduğu yerlere yeterli aydınlatma sağlamasını istiyoruz. Bizim şu an bin esnafımız var ve yaz aylarında bu sayı bin 500’e çıkıyor. Yani 10 bin kişi bu işten ekmek yiyor. Biz her zaman sizden destek gördük ve yine bu konuda da görmek istiyoruz” dedi.

Abdullah Aras ise, esnafın en iyi şartlara erişmesi için yoğun uğraş verdiklerini belirterek, “Öncelikle krediler konusunda biz samimi olarak elimizden gelen tüm gayreti Sonuna kadar göstereceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. TEDAŞ ile ilgili talebinizi de hemen görüşerek gerekenlerin yapılmasını sağlayacağız. AK Parti hükümeti, depremden Sonra halkımızın yaralarını sarmak için güçlü bir şekilde seferber oldu. Van halkı için gece gündüz emek verildi ve yine verilmeye devam ediyor. Bunları bu davaya baş koymuş, gönül vermiş insanlar yapıyor. Liderimiz, Başbakanımız Erdoğan yapıyor. Sizler çoluk çocuğunuza rızık götürmek için küçük tezgâhlarınızda büyük emek veriyorsunuz, çalışıyorsunuz. Bizim bütün gayemiz sizin bu durumunuzu daha da iyileştirmektir. Depremden Sonra bu memleketin 7 bin işsiz genci, İş-Kur kapsamında iş sahibi yapıldı. Bize göre, bu bölgede her işe alınan bir genç, kırılmayan bir cam demektir. Bizim her yönden Antep’ten fazlamız olmasına rağmen orada kimsenin cam kırmaya zamanı olmuyor. Çünkü herkes çalışıyor. Devletimiz bugün Antep’ten daha çok Van’ı destekliyor, teşvik ediyor. Ama mevzu yine malumunuz huzursuzluktan dolayı tıkanıp kalıyor. AK Parti zaten her alanda memleketimize hizmet olup yağıyor. Bir dediğimiz iki edilmiyor, ama bu tek başına yetmiyor. İlla ki birlikte Van’ın bu imajını düzeltmemiz gerekiyor. Van’ın huzurlu ve yatırıma güven veren bir imaja dönüştürmemiz gerekiyor” dedi .
Kaynak: İHA