Torbalı'da Mobese Sisteminin Altyapı Çalışmaları Hızla İlerliyor

Torbalı’nın güvenliğini sağlayacak olan MOBESE sisteminde sona geliniyor.

Torbalı'da Mobese Sisteminin Altyapı Çalışmaları Hızla İlerliyor
İlçeyi 24 saat gözetim altında tutacak olan 72 kamera için yeraltına döşenecek fiberoptik kabloların geçeceği borular büyük bir hızla yerleştiriliyor.

İhaleyi kazanan firma ve Torbalı Belediyesi ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, borulardan önümüzdeki hafta ilk fiberoptik kablolar geçmeye başlayacak. İhaledeki işi bitim süresi olan Şubat 2013'e kadar bitirilmesi hedefleniyor.

İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün teklifi Sonucu Torbalı Belediyesi'nin maliyetini üstlendiği çalışmalar kapsamında, 72 noktaya yerleştirilecek olan 98 kamera için altyapı çalışmaları bitme noktasına geldi. 699 bin Lira'ya mal olacak MOBESE sistemi, ihaleyi alan Ekin Güvenlik Teknolojileri Firması tarafından sürdürülüyor. 40 farklı noktaya yerleştirilecek kameralar 24 saat boyunca kayıt yapacak. Kameralar sayesinde ilçenin giriş ve çıkış noktaları ile önemli bölgeler kolaylıkla izlenebilecek. Plaka tanımlama sistemi ile de ilçeye giriş çıkış yapan araçlar kontrol altına alınabilecek.

HEDEF, OLAYLARI EN AZA İNDİRMEK

Geçtiğimiz yıl başlayan çalışma ile 15 kilometrelik güzergahta yaklaşık 1 metre derinliğe Fiber Optik kablolar yerleştiriliyor. Direkler yerleştikten Sonra ikinci aşama kapsamında kameralar yerleştirilecek. Ayrıca İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında Kontrol Merkezi kurulacak. Son sistem teknoloji ile kurulacak olan kameralar, meydana gelen olaylara çok daha kısa sürede müdahale ve suçluların yakalanmasına olanak sağlayacak. Gece görüş, plaka okuma gibi birçok özelliği bulunan kameralar, güvenlik açısından büyük bir yarar sağlayacak .
Kaynak: İHA