Chp Lideri'nden Hükumete Gaz-fren Eleştirisi: Şoförü Değiştirmek Lazım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gaz-fren tartışmalarının! kabinedeki bakanların da bu konuda kafalarının karışık olduğunu gösterdiğini söyledi.

Chp Lideri'nden Hükumete Gaz-fren Eleştirisi: Şoförü Değiştirmek Lazım
Kılıçdaroğlu, "Eğer birisi gaza bas, digeri frene bas diyorsa bizim yapacağımız şoförü degistirmektir." dedi.

 Ekonomi Gazeteciler Derneği (EGD) Buluşmaları programına konuk olan CHP Lideri, hükumetin ekonomi politikalarını eleştirdi.

İşsizliğin istatistik oyunlarıyla düşürüldüğünü savunan Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerinden medya da nasibini aldı. CHP Genel Başkanı, her şeyin güllük-gülistanlık gösterildiği siteminde bulundu ve "Gazetelere baktığımızda Türkiye günlük-gülistanlık. Vatandaş bunu görünce, herkesin iyi benimki kötü diye düşünüyor herhalde." ifadelerini kullandı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan arasında polemik konusu olan gaz-fren tartışmalarıyla ilgili bir soru üzerine de şunları söyledi: "Eğer birisi gaza bas, digeri frene bas, diyorsa bizim yapacağımız şoförü degistirmektir. Şoförün degismedigi ortamda ister gaz, ister fren, yolda götürüp seni bir tehlikeli ortamının içine sokacak. Toplumun şoförü değiştirmesi lazım. Daha dengeli daha tutarlı bir yapının olması lazım. " Başbakan Erdoğan'ı gerilim politikası yürütmekle itham eden Kılıçdaroğlu, idam konusundaki tartışmalarla ilgili de "Öteden beri bizim idam konusundaki tavrimiz belli. Biz idama karşı bir partiyiz. Yanlış bir karardan sonra idamdan dönüş yoktur arkadaşlar. Hele siyaseten idam, kabul edilemez. Türkıye'nin tarihi, siyasi idamların gerçekleştirildiği ama bugün hepimizin üzüntü duydugu, keşke olmasaydı dediği bir tarihtir. Siyaseten insanı idam etmek doğru değildir. Bugün görüşlerini beğenmeyebiliriz ama o görüşler bir süre sonra toplum tarafından kabul edilebilir." değerlendirmesinde bulundu. Devam edecek.. .